Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Emberek miért hívják magukat...

Emberek miért hívják magukat mondjuk egy levélben néninek vagy bácsinak amikor aláírják a levelet?

Figyelt kérdés

Példa_ Udvozlettel: Laci bácsi; Udvozlettel: Andi néni

Kaptam egy levelet a volt tanáromtól erre igy irta alá magát.

Nagyon erdekes. vagy ezt igy szokas? Pedig nem is oreg. Kb 55 lehet.

Még ha 80 lenne, akkor meg is érteném.

2023. okt. 16. 14:52
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Mert így ismerted, így szólítottad, tehát számodra ismerős, bensőséges módon írta alá, nem X Andreaként vagy Y Lászlóként.
2023. okt. 16. 14:57
 2/4 A kérdező kommentje:
Értelek.
2023. okt. 16. 15:03
 3/4 anonim ***** válasza:
37%
Biztos szégyelli magát miattad. Mert sokat nem tanultál az iskolaévek alatt, ha egy ilyen kérdést felteszel.
2023. okt. 16. 19:22
 4/4 anonim ***** válasza:

Aranyos vagy, köszi, hogy te még nem tartod öregnek az 55 éveseket! ☺

Régen viszont a gyerekek számára mindenki néni meg bácsi volt, aki a szülei korosztálya vagy idősebb volt.

Az csak kb. a 2000-es években kezdett elterjedni, hogy a gyerekek a felnőtt rokonokat csak szimplán a nevükön nevezték, néni/bácsi nélkül. Talán a mi korosztályunk volt túl hiú a korábbiakhoz képest, és nem éreztük még magunkat néninek/bácsinak a 20-as, 30-as éveinkben, ezért a beszélni tanuló gyerkőceinknek nem emlegettük néniként/bácsiként a testvéreinket, barátainkat?🤔 (53 éves vagyok, még mindig nem érzem magam néninek 😀. Bár, ki tudja... azért egy óvodásnak már így mutatkoznék be... De egy gimnazistának semmi esetre! Viszont csak a sokadik osztálytalálkozón tudtam kényelmetlenség nélkül Mártának szólítani az osztályfőnökünket!)

2023. dec. 5. 20:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!