Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Akik kölcsön kérnek pénzt, de...

Akik kölcsön kérnek pénzt, de nem akarják megadni, miért teszik, mit gondolnak?

Figyelt kérdés
2023. okt. 15. 18:34
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:

Figyi kérdező, nem tudom, ki kéreget tőled, családtag vagy barát, haver?

Azt sem tudom, hogy mekkora összegeket. De sajnos a saját káromon tanultam meg, hogy az ilyeneknek csakis annyit szabad (kölcsön)adni, ami neked nem fáj, ha soha nem adják vissza.

Aki 10-20 ezer, 1-2 százezer forintokat kéreget manapság kölcsön tőled, az azért teszi, mert kenyérre kell neki. Ha itt tart, akkor olyan nagy bajban van, hogy nagy valószínűséggel soha nem látod azt a pénzt.

Szóval csakis akkor adjál neki, ha neked ez belefér, hogy soha nem ad vissza egy ekkora összeget. Ha ez nem így van, akkor tagadd meg tőle a kölcsönt, akkor is, ha közeli családtag.

2023. nov. 13. 14:29
 22/29 anonim ***** válasza:
Én hasonló szituban vagyok. Kb fél millióval tamogattam valakit, amivel kb én is lenulláztam a havi keretem, de volt félretett pénze. Nézd, a pénz visszajön, de te is kerülhetsz olyan helyzetbe, mikor a másik segítsége aranyat ér. Nyilván, én is paromnak adtam, csak mert láttam, hogy elkezdett végre dolgozni. Következő félévben meg fel tud venni diákhitelt. Nekem is bízom kell benne, hogy minden jól alakul majd, és akkor szép lassan elkezd törleszteni. Nem csak nekem tartozik.
2023. nov. 26. 16:22
 23/29 A kérdező kommentje:

21: Sajnos rokon, és mindig előadja a hattyú halálát, sír a telefonban, és megsajnálom. Mondja, hogy majd nyugdíjkor megadja, de általában már előtte kér újra. Most pl. 2 hete megadott 30 ezret, de ma már kért 20-at, így semmi értelme, alig csökken az alaptartozása (amit szintén így apránként halmozott fel). Nem is értem, hogy mit gondol.

23: Fura, hogy nem jut ezeknek az embereknek az eszébe csökkenteni a kiadásaikat, kevesebbet enni, olcsóbb kajákat venni, tévét olcsóbb csomagra váltani, autót letenni. Sok módja van a spórolásnak, kölcsönt már eleve nem is szabadna kérni, de ha mégis, a tartozás megadása az első.

2023. nov. 26. 17:56
 24/29 anonim ***** válasza:

Az ilyen rokoni kölcsönökkel kapcsolatban ez egy jó cikk:

[link]

Másikat is érdeemes elolvasni:

[link]

2023. nov. 27. 11:36
 25/29 A kérdező kommentje:
24: Köszi szépen a linkeket, valóban hasznosak, erőt adnak a nemet mondáshoz. :o)
2023. nov. 27. 12:08
 26/29 anonim ***** válasza:
eskü nem értem te hogy kezelsz bármilyen címletű pénzt is, az ember azt hinné hogy a súlyosan autistákat azért általában sikerül gondnokság alá helyeztetni. azért nem kell spórolnia, mert ott vagy neki te, a béna, balfsz kis malacpersely, amiből mindig lehet egy kis extra pénzt kivenni. ha már egyszer a sors adott neki egy lúzer pénzforrást, mért mondana le róla? nem az ő hibája, hogy te a sokadik esetből se tanulsz, nyomika.
2023. nov. 27. 19:04
 27/29 A kérdező kommentje:
26: Nem válaszolok, nem süllyedek le a szintedre. A cipőm sarka nemesebb nálad.
2023. nov. 27. 19:46
 28/29 anonim ***** válasza:
Nézd, kérdező, a 26-os durva volt, de igaza van. Gondolkozz el a szavain.
2023. nov. 28. 18:05
 29/29 A kérdező kommentje:
28: Mint mondják, a stílus maga az ember. Bármit is akart mondani, ha így nyilvánul meg, az minősíti őt. Hiába lenne igaza, ha ezzel lehúzza. :o(
2023. nov. 28. 18:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!