Miért kérnek egyes emberek folyton kölcsön, milyen lelkiállapotuk lehet, hogy nem tudják beosztani azt, amijük van?
Figyelt kérdés
Van aki még meg sem adja az előzőt, de már kéri a következő kölcsönt. És a kölcsönadó meg futhat a pénze után, meg keresheti az embert, megy az átlátszó kifogás, hogy "majd megadom, de most nem tudom" stb..2023. okt. 15. 14:53
11/16 A kérdező kommentje:
Én is így vagyok soha nem kértem kölcsön, és remélem, soha nem is fogok. Inkább eszek parizeres kenyeret a hónap utolsó hetén, de akkor sem.
2023. okt. 15. 20:14
12/16 anonim válasza:
#11 Igazad van.Az végülis jobb, ha lopni megy.Az a baj, ha kölcsönkér és vissza is adja.
13/16 A kérdező kommentje:
A lopás normális emberben fel sem merül.
2023. okt. 15. 21:54
14/16 anonim válasza:
Nem gondolkodnak előre, nem igazán van felelősségérzetük, sem fontossági sorrend nincs az agyukban, lásd: cigi, pia fontosabb mindennél.
15/16 anonim válasza:
Nem szabad az ilyen embereknek kölcsönadni, én családtagnak sem adok kölcsön.
Ha valaki kér, megvan egy nagyon egyszerű módszerem ennek a lezárására:
A szemébe nézek, és nagyon határozott, kemény hangon azt mondom neki:
Ne haragudj, én SOHA, SENKINEK NEM ADO KÖLCSÖN.
Ennyit mondok neki. Ez eddig nagyon jól működött, erre igazából senki nem tud mit felhozni, még senki nem jött azzal hogy de velem most tegyél kivételt... xD
16/16 A kérdező kommentje:
15: Ez jó tipp, de ezek általában elkezdenek esküdözni, hogy "ígérem, jövő hónapban megadom", meg jönnek a szívhez szóló sztorik stb.. Persze lehet, csak nehéz nemet mondani. :o(
2024. febr. 2. 14:34
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!