Hogy érint benneteket a sokasodó szegény emberek látványa? Szoktatok jótékonykodni?
Családon belül sok pénzt adok. Idegeneknek megválogatom. A kisugárzását nézem, mert elég jó emberismerő vagyok. De így is csak időseknek segítek és csak akkor ha nem jön oda, hanem valahol áll és vár, és nem gyakorol nyomást az emberre. De nem túl gyakran fordul elő így se. Amikor fiatal férfi jön oda akkor még fel is húzom magam, tudva, hogy nőként mennyit dolgozom, ő meg életképtelenkedik.
Utcazenészeknek is adok ha megérint, amit csinálnak.
Évek óta több cipősdobozt adok be mindig karácsonyra. És ha boltban van olyan akció hogy gyűjtenek tartós élelmiszert, akkor leadok valamit. Meg persze az 1%-okról is döntök mindig és a jó állapotú de fölösleges dolgaimat is fel szoktam ajánlani szegényebbeknek vagy adományboltba viszem.
én nem vagyok nyugdíjas, hanem egy 28 éves, szerencsétlenül járt anyuka egy 6 éves gyerekkel albérletben. Próbálok boldogulni. Próbálok megoldást találni, hogy karácsonyra legyen kis plusz pénz, de gyermek mellett, de nem könnyű. Minden kiadás most jött egyszerre, úgyhogy nem nagyon marad hónap végére majd.
Szégyen vagy nem, de már a kölcsönön is gondolkoztam, vagy hasonlón, mivel nem vagyok se hajléktalan, sem kisebbség, segíteni sem fog senki csak úgy, nem ks várom el, de néha olyan jó lenne, ha valaki kihúzna a gödörből. Gyerektartást sem kapok. Érettségimmel meg nagy nulla az élet..Borzalmasan elkeseredett vagyok, mert szeretnék megteremteni a gyermekemnek mindent, legalább ilyenkor mint pl. a karácsony.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!