Egyetértetek azokkal a melegekkel, akik pl csak magukra költenek, kapcsolatot nem is akarnak, ők maguk legyenek tökéletesek, minden más le van tojva?
Nekem is sokan mondják ezt, hogy sz*jak le mindenkit, mindenki véleményét, ki mit gondol. Csináljak, amit akarok, élem úgy az életet, ahogy akarom. Nekem viszont fura, hogy sok meleg fejében az a tévképzet él, hogy nekik mindent lehet, csak ők vannak ezen a világon.
Engem volt, aki azért nézett hülyének, mert segítek anyagilag a páromnak, aki jó pár hónapja keres sikertelenül munkát. Költhetném azt a pénzt utazásokra, vagy edzésre, kozmetikusra, nekem mégis fontosabb ennél a párom.
Én látom rosszul az egész szitut? Vagy amúgy más se feltétlen ért egyet a melegek "korlátlan szabadságával"?

Hogy jönnek ide a melegek?
Simán egyedülállóként is élvezem a szaadságot, és mint mindig, mikor épp szingli voltam, most is úgy vagyok vele, hogy ha jön valaki, nagyon komoly hatást kell tennie rám ahhoz, hogy a kedvéért feladjam a szabadságom. Eddig kettő ilyen ember volt az életemben, szerintem sokat elmond, hogy egyiktől sem váltam el haraggal, mai napig jóban vagyunk, egyszerűen nem egyeztek a hosszútávú céljaink. Így kicsit átlátom mindkét oldalt, és megértem, hogy támogatod mindenben a párodat, mivel szereted, és ezt senki el nem vitathatja tőled (ha tőlem most kérne bármit bármelyik exem, őket is támogatnám akár anyagilag).
Viszont azt is megértem, hogy csak azért, hogy ne legyél egyedül, nem éri meg párkapcsolatot kialakítani, meg "keresni az igazit". Az ilyen gyökér látszatkapcsolatoknál még az is sokkal jobb, ha tényleg elvagy magadban, teszel félre pénzt, költesz arra, amire jól esik, törődsz magaddal és fektetsz a jövődbe. Gondolok itt arra, hogy mennyivel többet ér az, ha befizetsz egy nyelvtanfolyamra, és megtanulsz egy új nyelvet, mint ha ugyanezt az összeget random randik költekezéseire pazarlod, csak azért, hogy legyen valakid.
A kérdésből úgy tűnik, hogy te egyébként egy kiegyensúlyozott párkapcsolatban élsz, nem esik nehezedre segíteni a párodat, mikor ő épp arra rászorul, remélhetőleg számíthatsz viszonzásra. Valószínűleg keserű, vagy legalább is fura emberek vannak körülötted.
Azt még mindig nem értem mondjuk, hogy jönnek ide a melegek. Vagy ők adták neked ezt a tanácsot?

Azt nem értem csupán, hogyan kerülnek a melegek képbe a kérdés kapcsán.
Nemi orientációtól függetlenül, ez egy egyre több embernél elhatalmasodó jelenség, amit individualista introvertációként szokott aposztrofálni az egyik pszichológus barátom, és elsősorban nem egyéni, hanem társadalmi okai vannak -leszámítva az erre való hajlamot.

Totál mindegy, hogy az ember meleg e vagy sem egy kapcsolatban, ha valakit szeretsz segítesz neki és támogatod egy kicsit anyagilag…persze cserébe Ő is lesz olyan szíves és nem hónapokig lesz álláskereső……ha akar talál az ember munkát
Ha jóban van a szülőkkel vagy esetleg fiatalok vagyok akkor egyértelmű, hogy nem te fogod anyagilag támogatni, főleg ha a kapcsolat még nincs elmélyülve tehát friss…max kedves vagy és néha átvállalsz 1-2 anyagi dolgot, mint a kaja…a luxus cikkeket meg el is felejteném, mint a ruha vagy a smink vásárlása.
Az a feltevés, hogy melegek kevésbé kívánnak párkapcsolatot, mint a heteroszexuális emberek, nem állja meg a helyét. Melegek is keresik és élvezik a mély, hűséges és hosszú távú párkapcsolatokat ugyanúgy, mint bárki más. Az emberi vágyak és szükségletek nem függenek a szexuális irányultságtól.
A “szabadság vágya” a melegek körében inkább arra utalhat, hogy sokan hosszú évekig vagy évtizedekig kellett elrejteniük szexuális irányultságukat a társadalom nyomása miatt. Amikor a társadalmak egyre elfogadóbbá válnak a melegek iránt, sokan kezdenek bátrabban élni az életüket és nyitottan keresik a párkapcsolatokat. Azaz, a szabadság vágya itt inkább az autenticitás és a boldog élet elérésére irányul.
Vagy a sok egyedüllét egy idő után olyan megszokott lesz, hogy nehezen illeszkedne be az élete és terveibe, megszokásaiba, rutinjába egy másik ember…ez nagyon gyakori melegekre és heteroxeszuálisakra is.
Fontos megérteni, hogy a melegek ugyanolyan sokféle személyiséggel, értékkel és vágyakkal rendelkeznek, mint a heteroszexuális emberek, és nincs egyetlen egységes minta vagy válasz a párkapcsolatokra vonatkozóan. Az emberek, függetlenül a szexuális irányultságuktól, különböző párkapcsolati preferenciákkal rendelkeznek, és ezt személyesen kell megérteni és elfogadni.
Szerintem ez arra is utalhat, hogy nem találta meg az igazit…olyat is láttam már, hogy valaki inkább azt mondja a haveromnak, hogy most nem akar párkapcsolatot, hanem saját magára fókuszál….valójában persze egy azon illetőre vár, aki tetszik neki (de lehet, hogy észre sem veszi).

Meleg budapesti férfi vagyok.Hat éve szingli. Hiába szeretnék ismét kapcsolatot,ha eddig nem jártam sikerrel.Vannak bizonyos dolgok,ami nekem egy kapcsolat alapja,amiből nem tudok és nem is akarok engedni.Pl ,hogy két emberről szól egy kapcsolat,nincs benne perverzió,stb.
Magamra költök? Igen,mert mindig szerettem ápoltan kinézni,szeretem a tiszta ruhákat,cipőket,de nem a legújabb divat szerint állandóan.
Szeretek olvasni,programokra járni akkor is ha nincs kivel.A hobbim gyűjtéssel is jár,erre sem sajnálom a pénzt.
Nem tojok le senkit,minden embernek megadom a tiszteletet,legyen az 20 éves,vagy 80 éves.Nincs senkivel konfliktusom,sőt kedvelnek munkahelyen is,hobbitársként is,könyvtárban is.
Sokat segítettem életemben másoknak,minden formában.
Ha pedig volt párom,akkor természetes,hogy rá is költöttem,akár úgy,hogy meglepetésként színházjeggyel,akár a kedvenc kajáit elkészítve,akár egy meglepetés pár napos utazással.
És ha lesz ismét párom,ismét így lesz.
Tehát nem minden melegre,emberre igaz a kérdés,de sokukra persze igen.
És sok melegben a sok csalódás,átverés miatt kialakul az,hogy nem érdekli őket a világ,más emberek, önzővé válnak.Részben megértem, mert ami ma a társkeresésben folyik, az valami elrémisztő...
54 F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!