Magyarországon vagy legalábbis a középkorú és idős emberek miért nézik le a fiatalokat ?
Szerintem több oka lehet:
1. irigység, kifelé mennek az életből, míg a fiatalok még erejük teljében vannak.
2. az előzőhöz hasonlóan de az is hogy szerintük ők jól csinálták az életüket, a mai fiatalok meg elcseszik a fiatalságukat értelmetlenségekre (pl net bújása)
3. fiatalok nem tisztelik őket úgy mint ahogy ők anno az idősebbeket
és persze mindenkinek saját egyéni sérelme fiatalokkal, fiatal családtagjaikkal amiket minden más fiatalra rávetítenek
Na, akkor én is levezetem vázlatosan..
Az a tapasztalatom, hogy Magyarországon az idősebbek (50 felettiek) zöme (mondom zöme, nem mind):
1, Burokban él. Nyelvet nem beszél, ha netezek is, max. a facebookig jut el, gondolkodni lusta, és a nem túl eszes munkatársain/családtagjain kívül nem nagyon beszél senkivel.
Így aztán nem tudják reálisan megítélni a képességeiket (jellemzően túlbecsülik), nem veszik észre, hogy a "tudásuk" már egy nagy nulla.
2, Aztán..A magyarok többsége egy löttyedt-lepukkant lelki nyomorult, akinek nem is nagyon akaródzik tenni azért, hogy jobb legyen. Nagy eséllyel elment mellettük a mai világ, maradnak az ilyen szánalmas önigazolásuk, hogy "a mai fiatalok buták, lusták stb."
Őszintén szólva értelmes 50 felettivel még nem nagyon találkoztam, beképzelttel viszont bőven.
De mondok példát. Az egyik legbunkóbb 50 feletti, akivel beszéltem, a főnökasszonyom volt, ott, ahol alkalmi munkát végeztem.
Amit vmilyen szinten értettem is: ha 50 évesen 40 kg súlyfelesleged van, nagy eséllyel sosem fogsz jól kinézni, vagy bármihez érteni a nyomtatáson kívül, tényleg marad az, hogy bunkóskodsz fiatalokkal meg kiposztolgatod, hogy milyen lusták a mai fiatalok.
Ha csúnyán akarnék fogalmazni, azt írnám, hogy az 50 felettiek nagy része egyszerű proli, aki megrekedt vhol a 90es években.
Nekem az egyik 50 környéki kolléganőm egyszer megmondta, hogy "szemtelenül fiatal" vagyok.... akkor voltam 26 éves!
Mit mondott volna egy 4 éves gyereknek ?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!