Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ha megkérnek fiatalok, hogy...

Ha megkérnek fiatalok, hogy vegyetek nekik cigit, szoktatok segíteni?

Figyelt kérdés

2023. okt. 4. 16:14
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
68%

Nő vagyok, szóval ritkán kérnek meg erre. Anno mi is inkább fital férfiakat kértünk meg, mert a fiatal nőktől megkaptuk a kioktatást, hogy fujfujfuj.

Én gimiben kb. heti egy-két dobozzal szívtam el. Volt, hogy rá se gyújtottam egész nap. Higgyétek el, akik rendszeresen dohányoznak tizenévesként, azoknak vagy van fix emberük, aki megveszi, vagy van fix bejáratott helyük, ahol ismerős pultos kiadja, aki idegeneket szólít le az utcán, az hébe-hóba cigizik csak.

Én egyébként meg szoktam venni nekik. 15 éves korodtól dolgozhatsz. 16-tól már iskola mellett is. Ha ahhoz elég idősek, hogy hasznot hajtsanak, akkor ahhoz is azok, hogy eldöntsék, kívánják-e mérgezni magukat vagy sem, plusz a többségnek úgyis csak egy korszak, egyre kevesebb fiatal felnőtt dohányzik.

2023. okt. 4. 17:28
 12/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Mivel mindenki a kérdésre válaszolt, ne pontozgassátok már le egymást! Senki nem írt rosszat, csak saját véleményt.

Én ma jártam így először. 29 éves nő vagyok, életemben nem dohányoztam. Álltam a buszmegállóban, odajött hozzám két kb 16-17 év körüli lány, hogy vennék-e nekik cigit a szemben lévő dohányboltban. Hezitáltam egy kis ideig, mondták akkor megkérnek mást ha nem. Mondtam oké megveszem.

Csak utólag már szégyellem. Pont azért, mert én még csak ki sem próbáltam. Őket meg hozzásegítettem ahhoz, hogy mérgezzék magukat. Sajnálom így utólag. Oké nyilván akkor más megvette volna nekik, ha én nem. De ez nem mentség tudom.

2023. okt. 4. 17:34
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

Kivan zárva.

Fiatalok, ha bagózni és inni akarnak, oldják meg nélkülem.

2023. okt. 4. 17:52
 14/22 anonim ***** válasza:
53%
Szoktam, én is kértem ilyet többször tizenévesen, álszent lennék ha most nekiállnék kioktatni őket. Főleg ha a dohányboltba befelé menet kapnak el vagy cigivel a kezemben.
2023. okt. 4. 17:59
 15/22 anonim ***** válasza:
0%

Csak a pénzt szoktam elvenni.

Így jobban jár mindenki. Ők nem mérgezik magukat, tanulják a pénzértékét, és hogy mire költsék, én nekem meg lesz egy fél óra meló pénzem és még jót is tehettem egy hülyegyerekkel.

2023. okt. 4. 18:23
 16/22 A kérdező kommentje:
#15: Pénzért?? Mondjuk ez így gáz szerintem.
2023. okt. 4. 18:24
 17/22 A kérdező kommentje:

*Pénzt?

Bocs átírta a telefonom.

2023. okt. 4. 18:25
 18/22 anonim ***** válasza:
80%

12, én írtam a 11-es választ. Kérlek, ne marcangold, meg szégyelld magadat ezért. Saját döntésük, és el tudják dönteni. Én 16 évesen pszichológust kerestem a depressziós édesanyámnak, aztán egyszerű munkát számára, amit abban az állapotban el tudott végezni, amíg jobban nem lett, miközben helyette viszáztam a kisebb öcséimre, és vittem a háztartást. Így nagyon fura volt megkapni egy huszonpár éves, valószínűleg egyetemista lánytól, hogy hülyeséget csinálok, és mérgezem magam a napi 3 szál cigimmel. Igen, tudom, és? Az én döntésem. Az én életem, az én testem, sosem dohányoztam mások mellett, magammal meg azt csinálok, amit akarok. Megkaptam, hogy nem, túl fiatal és tapasztalatlan vagyok még, hogy eldöntsem, mit akarok, és biztos csak menőnek akarok tűnni. Akkor nagyon jól esett a hébe-hóba elszívott cigi. Később elhagytam a dolgot.

Ugyanígy, egyetemen volt egy időszakom, mikor megkaphattam volna az alkoholista státuszt, minden nap részegen teleportáltam haza (aztán másnap reggel mentem be órára, vagy dolgozni). Vicces volt számomra, hogy mondom egy éve ugyanehhez még kellett egy idősebb barát, aki kikéri nekem az italokat, most meg simán dönthetek úgy, hogy rottyra teszem magam, már legális. Későn érő típus vagyok, kb. 24-25 évesen találtam rá a saját utamra, arra, hogy mire szeretném felhasználni az életem, és azóta vagyok alkalmas felelősséget vállalni is.

A vicc az, hogy a harminc éve láncdohányos apámtól is megkaptam egyszer a kioktatást. Nem jó ötlet. Nem segít. Persze, ha valaki nem akar ebben részt venni, ne tegye, ez egyértelmű, de simán csak mondja azt, hogy ő ezt nem csinálja, az álszent lelkifröccsöket mellőzzük már pls. Nem fogod megváltoztatni adott kamasz életét, gondolkodásmódját azzal, hogy olyanokat mondasz, amiket úgyis tud. Mondd azt, hogy nem. És kész.

2023. okt. 4. 18:29
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
#15 amiről beszélsz azt konkrétan a törvény bünteti. Nincs jogod eltenni más pénzét, még akkor se ha amúgy 18 alatt cigit venni szintén tilos.
2023. okt. 4. 18:29
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Szociális fóbiás vagyok, és életemben nem voltam dohányboltban.
2023. okt. 4. 18:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!