Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az ilyen embernek milyen...

Az ilyen embernek milyen mentális zavara/betegsége van?

Figyelt kérdés

Egyik barátommal, érzem, hogy nem oké valami.

Az egyik barátság szétment tudom, hogy nem az ő hibájából, szánalmasan besértődött a másik fél egy nagyon kis dolog miatt. Erre a barátom nem legyintett (ahogy egy átlag ember tenné) hanem bosszút állt rajta, amiért szétment a barátság.

Tényleg a másik fél volt a gáz, szánalmas, de a barátom akart ennek ellenére békülni, de amikor nem volt hajlandó a másik, keményen bosszút állt rajta.

Ez mi? Nárcizmus?

2023. okt. 1. 11:45
 1/3 anonim ***** válasza:
78%
Nem feltétlen lehet ennyiből megmondani. Lehet csak épp akkor borult el végleg, utolsó csepp a pohárban effektus. Az is lehet nem miatta volt hanem a korábbi életében több ilyesmi esemény volt már, és most triggerelte ennyire hogy begőzöljön és bosszút álljon. Eléggé szélsőséges és hülye időket élünk, sok embernél elpattan mostanában sokminden, apróságokon. Látom a környezetemben én is. Pattanásig feszíti az idegeket sokszor a hazai helyzet, amiben élni kényszerülünk közeg. És ennek a hatása a többi emberre, ami szintén visszahat és körbeér.
2023. okt. 1. 11:53
 2/3 anonim ***** válasza:
71%
Ja lehet ez kicsit hülyén jött ki, szóval korábbi élete alatt nem reinkarnációt értek :D Hanem a múltjában voltak már hasonló esetek, amiket benyelt, és most pattant el. De van az úgy is hogy simán rossz napunk van és amit máskor tolerálunk az ott épp elpattan. Elég sok hatás tud érni 1-1 embert, akár egy nap alatt is. Azért mondtam ennyiből nehéz lenne megmondani.
2023. okt. 1. 11:55
 3/3 anonim ***** válasza:
85%

Jaj, ezt a nárcizmust már kb mindenkire rámondják itt az oldalon... le kéne szokni róla, hogy pszichológiai diagnózisokkal dobálózunk..

Bosszúálló emberek mindigis voltak, nem kell ehhez semmiféle mentális zavar. Az, hogy előbb békülni akar, aztán ha nem, akor bosszút állni ez nekem inkább annyit mutat, hogy nem szereti, ha nem az övé az utolsó szó, ha nem az övé a kontroll, ha nem alakulhatnak úgy a dolgok, ahogy ő akarná. Legyen akár békülés, akár bosszú, nem hagyta, hogy a másik mondja ki a végszót és annyi.

Vannak ilyen emberek, ennek semmi köze mentális vagy pszichés problémához.

Egyébként hogyan állt bosszút?

2023. okt. 1. 12:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!