A magyar nyugdíjasok miért borzasztóan buták?
Miért engedik, hogy a demencia eluralkodjon rajtuk?Miért nem tartják karban az agyukat?Miért nem járnak sportolni? A legtöbb nyugdíjas teljesen le van robbanva. Miért nem tesznek ellene?
Nem értem a régi világ embereit.
Szerintem aki sokat olvas,nyelveket tanul, érdekli a világ, az nem fog lebutulni idős korában.
Ott van pl. Drábik János. 85 éves...
A demencia oka leggyakrabban valamilyen konkrét betegség, pl alzheimer. Azon nem segít az olvasás.
Szerencsére az én 80 éves nagyszüleim egèszségesek és aktívak, de pl exem nagytatája egy betegség miatt azt se tudta hogy hol van, nem volt képes felmérni màr a fizikai határait, stb. Így nehéz lett volna sportolnia meg hasonlók….
#5:
Köszönjük, Emese, leülhet.
A demencia egy visszafordíthatatlan élettani folyamat.
Olyan, mintha azzal csúfolnál egy stroke-os beteget, hogy nem tud normálisan beszélni.
Egyébként mit zavar? Csinálsz valami önkéntes munkát, pl.: idősek otthonában? Vagy teszel bármit azért, hogy jobb legyen nekik? Gondolom ide jársz fröcsögni unalmadban, mert olyan üres az életed, hogy semmi dolgod sincs.
Mert szolgalelkűek.
Egész életükben csak csinálják a kötelező dolgokat.
Munka, háztartás, ügyintézés, szórakozásnak meg valami gagyi szappanopera+köztévé.
A demencia főleg az öröklött génektől függ.
Aki hajlamos rá, mindegy mit és mennyit eszik, mit és mennyit sportol, piros vagy kék e a pizsamája.
Meglepő módon a dohányosok pl. nagyon ritkán lesznek alzheimeresek. Valamiért nagyságrendekkel kisebb köztük az előfordulása. Így még az sem működik hogy megfogadjuk az orvos tanácsait...
Sajnos ez lutri.
- Régen nem volt, mert nem volt ilyen hosszú az átlag életkor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!