Ki hogy érzi magát ettől?
A lenti link a Google képkereső lesz a rafflesia virágról, de a kérdésem bármilyen más hasonló óriásvirágra érvényes. Nem vált ki belőletek valamilyen rossz, undorhoz vagy félelemhez hasonló érzést, esetleg valamilyen fizikai reakciót?
Ahogy nézem ezeket a képeket, undorhoz/félelemhez/szorongáshoz/bénultsághoz hasonló, nagyon ritkán tapasztalt érzés jön rám, és furcsa érzés van a karom bőrén/alatta.
Megmutattam a testvéremnek is, ő tőlem függetlenül ugyanezt tapasztalta.
Kíváncsi vagyok a ti benyomásaitokra is, illetve, hogyha belőletek valami más vált ki ilyet, mi az? Tudjátok az okát?
Több dolog összhatása lehet:
- környezetétől erősen elütő színek
- a tudás, hogy a veszélyes élőlények figyelmeztető színeket használnak, és gyerekkortól kezdve tipikus példa a veszélyre a légyölő galóca piros alapon fehér pettyes kinézete
- szintén a színhez tartozik az árnyalat, ami a bőrtől lenyúzott húsra emlékeztet
- a pöttyök és egyes fotókon a középső rész fekete (láthatatlan) ürege a tripophobia-t erősíti, ami sokaknál okoz diszkomfort érzést
- ahol látszik a közepéből kiálló dárdaszerű rész, olyan mintha egy taposó csapda lenne
- horrorfilmes élményekben ez a felépítés egy-egy műben visszaköszön (popkultúrában a Stranger Things-ben a Demogorgon feje szinte egy az egyben ilyen), szintén a szirmok hajlása arra emlékeztet, mintha egy ugró mozdulatra kész lény lenne
Ezeket mind bele lehet képzelni egy kis fantáziával.
A titán buzogány is óriási. Egy kicsit kellemesebb látvány.
Szerintem gusztustalan ez a növény és nem azért, mert nagy. Ocsmány a szine, a mintázata, azok a tüskék belül, bizar és taszító a kinézete, ráadásul még büdös is. Simán elképzelem róla, hogy egy óvatlan pillanatban belém harap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!