Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mitől válhat egy nő alkoholist...

Mitől válhat egy nő alkoholistává?

Figyelt kérdés

Mint tudjuk sajnos nemcsak a férfiakat fenyegeti ez a veszély..

Akinek van a környezetében erre példa, esetleg olyan nő ismerőse ott kíváncsi lennék ki hogy kezelte vagy kezeli.

Vagy éppen hogyan tudott kilábalni ebből a helyzetből. Érdekelnek nagyon a válaszok.

2023. szept. 20. 07:25
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

Ugyanattól, amitől bárki más. Valamiért boldogtalan, és hamis boldogságot kap, ha berúg. Az indok egyenként változik, lehet kilátástalan élet, alacsony önbecsülés, kiégés, túl sok feladat, magány, bármi, amit az adott illető már elviselhetetlennek él meg.

Szerintem az okok nem különböznek nemenként, inkább az különbözik, hogy hogyan alkoholizálnak, a férfiak nyíltabban isznak, otthon is szisszen a sörike, szabadnapon meg lehet inni képszakadásig a kocsmában, mert ez oké. Ha egy nő csinálja ugyanezt, az meg gáz - a társadalom szerint. Bár nekem van olyan női munkatársam, aki szerintem magasan funkcionáló alkoholista, sosem csinál titkot abból, hogy ő iszik munka után, és ha elmegyünk szórakozni munka után, az asztal alá iszik mindenkit, aztán kiütve felül az éjszakaira, utazik rajta négy kört, mielőtt letennék a világ végén valamelyik buszgarázsnál, és másnap röhögve meséli, hogy hol tért magához, és hogy járt. De ez szerintem a kisebbség, neki nőként van férfi típusú alkoholizmusa (alapból eléggé férfias, határozott emberről van szó).

Általában a nők alkoholizmusa inkább rejtve marad, ők azok, akik eldugják az alkoholt, akik a bárban felajánlanak, hogy hoznak az asztalnak még egy kört, és suttyomban lehúznak plusz egy rövidet a pultnál.

2023. szept. 20. 19:00
 22/22 anonim ***** válasza:
ruhásszekrény
2023. szept. 21. 20:40
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!