Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Akik hisztiznek azon, ha...

Akik hisztiznek azon, ha megnézi valaki az adatlapjukat, azok miért nem használják inkább az adatvédelmi beállításokat?

Figyelt kérdés

Én baromi egyszerű elvet követek bármi social mediában az adataimmal kapcsolatban:

- amit bárkivel szívesen megosztok, senki előtt se titok, azt nyilvánosra állítom (szülőváros, lakhely, iskolák nagyjából)

- ami nem tartozik mindenkire, azt beállítom, hogy csak az ismerőseim láthassák (munkahely, korábbi munkahelyek, párkapcsolati állapot, stb.)

- ami meg senkire, azt nem töltöm fel.

Az elmúlt egy évben két fura esetem is volt ezzel.

Az elsőt még úgy ahogy értem, mert ott vitában voltam valakivel. Egy zárt (szakmai) csoportban hordott össze valaki irgalmatlan hülyeségeket, megnéztem az adatlapját, hogy hol tanulhatta ezt mégis, meglepve láttam, hogy ugyanoda járt, mint én csak kicsivel korábban. Úgyhogy megkérdeztem tőle, hogy ezt melyik tanár adta le így, ha egyszer ugyanoda jártunk? Iszonyatosan kiakadt, hogy én "turkáltam" az adatlapján.

A másikat viszont tényleg nem értem. Új melóhelyen történt, első nap után bejelöltem pár közvetlen kollégát, akiket megismertem és igen, megnéztem azt, amit NYILVÁNOSAN kiraktak magukról. Láttam, hogy az egyiknek ugyanaz a szülővárosa mint nekem, meglepődtem (nem túl nagy város), másnap megemlítettem, gondoltam hátha lesznek közös ismerősök, vagy bármi hasonló, abszolút a jó szándék vezérelt. Ő is valami irgalmatlan mértékben felhúzta magát, és ő is pont azt a szót használta, hogy "Turkáltam" az adatlapján, és sajnos meg is romlott a viszonyunk emiatt.

Hisztériás rohamok produkálása helyett nem lenne célszerűbb használni az adatvédelmi beállításokat? Vagy mondjuk zárolni egy az egyben a profilodat, hogy csak az ismerőseid nézhessék meg egyáltalán?

(És nem, mégcsak nem is szépségszalonban dolgozom, műszaki végzettségű férfiakról van szó.)

2023. szept. 9. 15:07
 1/5 anonim ***** válasza:
0%
Semmilyen hisztériás rohamról nincs szó, itt csak Te reagálod túl az egészet, és vetíted ezt ki másra.
2023. szept. 9. 15:24
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

A fogalmakkal nincsenek tisztában valószínűleg.

Én se érteném, hogy egyetlen profilra való kattintással ott, ami azonnal látható, abban mégis mi a kutakodás.

2023. szept. 9. 15:44
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Jogos a felvetésed.
2023. szept. 9. 16:22
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is hisztériás roham hogy ezen kiakadtak, egyetértek a kérdezővel. Néha fura végülis mire való a facebook, "ráírni" nem lehet valakire több okból sem, (pl mert ő hisztizik, vagy egy pár) rápillantani a lapjára is tilos, akkor mégis mire való, hozzanak létre maguknak privát cset csoportokat és ott éljék ki magukat akkor.
2023. szept. 9. 16:22
 5/5 anonim ***** válasza:
Szerintem igazad van. Laptopon néha simán felugrik valakinek az adatlapja információs része (város, iskola, munkahely) úgy is, hogy véletlenül föléviszem a kurzort. Ami nem tetszik, az az, amikor valaki két évre leás másnak az adatlapján, és onnan húzza elő, hogy „ellenzéki tüntetésen voltál, te kcsg”, amit nem szégyellek ugyan, hogy ott voltam, de egyrészt ne legyen már érv egy vitában, másrészt már tényleg creepy kicsit.
2023. szept. 9. 17:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!