Másnak is v a n olyan kollégája, aki jelenlétében feszülteb, egy másikkal meg nyugodt, felszabadult? Továbbmegyek: kompletten fogyatékosnak érzed magad, ha xy-nal dolgozol együtt? Nem mersz tőle kérdezni stb.
Vannak ilyenek mindenhol.
Van az a tipik kolléga aki majd megmutatja, hogy ő milyen okos és jó benne (mellette érzed hülyènek magad. Direkt úgy magyaráz/tanít, hogy bonyolult legyen számodra. Félti a kis pozícióját nehogy kitúrd.
Van aki rendes és tényleg segítőkész. Vele jól el lehet lenni és direkt úgy magyaráz, hogy értsd is. Vele kell jó kapcsolatot kialakítani.
Vagy nem tudsz magyarázni vagy bizonytalan magában az illető és kell neki a helyeslés támogatás.
Vannak olyan emberek, akiknek negatív a kisugárzásuk, kellemetlen
a közelükben tartózkodni. Munkahelyen nehezen kerülhető ki.
Szükséges a terelő önuralom, a munkára koncentrálás.
Szintén kezdő vagyok, és körülöttem is vannak mindkét típusba tartozó kollégák. Ilyenekkel, sajnos, mindenhol lehet találkozni, nem hely specifikus, bár megvannak azok a bizonyos munkakörök, ahol hatványozottan vannak jelen a bunkók.
Azt tudom mondani, amit előttem is írtak. Igyekezz inkább a nyitott, segítőkészek felé tendálni, a bunkók felé pedig legyél extra kedves, segítőkész és rendes. Ne hagyd, hogy arra kényszerítsenek, hogy úgy beszélj velük, mint ők veled. Mert ez a céljuk, és utána mennek is tovább, hogy téged sározzanak be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!