Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Csak szerintem lehetett jobb...

Csak szerintem lehetett jobb akkor élni, amikor nem volt okostelefon, és minden?

Figyelt kérdés
Igyekszek a lehető legkevesebbet használni minden készüléket, de egyszerűen nem találok olyat, akit szintén érdekelne hasonló tevékenység.
2023. aug. 20. 18:07
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, miről beszéltek, nem volt az olyan régen 😂 Kb 10-12 éve lett ennyire elterjedt az okostelefon, addig mindenkinek butateoefonja volt, de könyörgöm, internet azért már bőven volt, sőt, Facebook is, annyi, hogy akkor otthonról, pc-ről lógtunk rajta, házon kívül nem nagyon volt rá mód. Cirka 20 éve már elég széles tömeg fér hozzá az internethez, és használja is napi szinten. Ez az oldal is már kb 16-17 éves.

Szóval pusztán azért, mert 10-15 éve még nem telefonról neteztek az emberek, hanem laptoprol meg asztali gépről, azért annyira nem volt más a világ, csak kicsit nehezebb volt információhoz hozzáférni, egymást elérni, de azért már messze nem volt olyan nehéz, mint mondjuk a 80-as években, amikor még maximum vezetékes telefon volt, már ahol volt.

2023. aug. 20. 19:49
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

Egyesek itt olyan butaságokat írnak, hogy valami félelmetes. Hogy régen nem volt olyan, hogy idegenek ráírnak a párodra? :D

Jó vicc. Én falun lakom. Szerintetek nem tudta mindenki, hogy melyik lány könnyűvérű? Hogy X ember melyik nőhöz jár? Hogy melyik gyerek nem hasonlít a hivatalos apjára?

Régen nem voltak testképzavaros emberek? Szerintetek akkor miért kenték magukra az ólmos festéket a 18. században? Meg miért kötözték a kínai nők a lábukat? Mert a torz szépségideálok mindig megvoltak.

Régen más volt, ez tény. De nem az internet, meg az okostelefon a baja, hanem a nem okos felhasználók.

Ezek csak eszközök, végtelen lehetőségekkel. Tanulhatsz olyan idegen nyelveket, amiknek a hazája a világ másik végén van. Ha művész vagy, kereshetsz olyan referenciákat, amikre szükséged van. Megtanulhatsz olyan technikákat, amikről nem is hallottál korábban. Bármilyen érdeklődési körhöz találsz anyagokat, ingyen.

Az internet egy végtelen iskola/könyvtár. Nem mindenki más a hülye (főleg nem maga az internet), ha te megállsz a dohányzóban.

2023. aug. 20. 19:55
 13/23 A kérdező kommentje:
#12 Igazad van. Azokkal az emberekkel van probléma, akik használják, mert akikkel találkozok, sosem bírnak ki 5 percet anélkül, hogy ne nyomkodnák a telefont.
2023. aug. 20. 20:47
 14/23 anonim ***** válasza:
52%
Szerintem igen. Jobb volt az emberi kapcsolatok, az egymáshoz való közeledés lehetősége, stb.
2023. aug. 20. 22:33
 15/23 anonim ***** válasza:
30%
A GSM mobilok robbanásszerű elterjedése nagyon jó dolog volt, az okostelefonoké már kevésbé, főleg abból a szempontból hogy sokan szocmédia-függők lettek. Állítom hogy a facebook a legkártékonyabb dolog amit az internet hozott nekünk.
2023. aug. 20. 23:23
 16/23 anonim ***** válasza:
21%
Sokkal jobb volt minden. De a facebook amikor bejött,még jó volt. Ott néha cseréltünk profilképet,de nem volt benne semmi kényszeres. Az emberek tök őszinte/poénos dolgokat írtak ki eleinte. Aztán az insta korszakkal és filterekkel bejött a végtelen hazugságok,magamutogatás korszaka. De még az is érdekes volt egy darabig. Aztán jöttek az egyenfejű influencerek és onnantól egy pöcegödör lett a közösségi oldalakból.
2023. aug. 20. 23:38
 17/23 anonim ***** válasza:
Akkor meg elhet azért panaszkodtak, hogy miért kell minden apróságért átmenni valakihez, ha beszélni akarnak, vagy épp miért kell egy levélnek 2-3 nap míg emgérkezik stb.
2023. aug. 20. 23:50
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is, es en jocskan eltem akkor.

A mobiltelefon nagyon jo, hogy lett, rengeteg aggodast, el nem erest megold, de nekem jo volt az a kokorszaki a nagyon draga percdijakkal, alaphasznalatra.

2023. aug. 21. 01:37
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
Én korai Y generációs vagyok, nekem gyerekkoromban még vonalas telefonunk sem volt. Volt viszont tévénk parabola antennával, videólejátszó, meg walkman, kazettás + lemezjátszós hi-fi, videokamera. Aztán a '90-es évek közepe felé lett vonalas telefonunk. Aztán számítógépünk, aztán betárcsázós internetünk. Lett cd lejátszós hi-fink. Majd jött a szélessávú internet, a butatelefon, a discman, a laptop, az mp3 lejátszó, a digitális kompakt fényképezőgép, a digitális videokamera. Aztán egyszer csak jött az okostelefon. Amit én már jó ideje vártam, mert szerintem mindenkinek megfordult a fejében a butatelefonok korában, hogy milyen jó lenne, ha többet tudna a zsebében lapuló készülék, és nem kéne mindeféle egyebet magunkkal cipelnünk. Azóta is örülök, hogy egy miniszámítógép lett a mobil, ami egyben fényképezőgép, videokamera, zseblámpa, zenelejátszó stb. Szinte állandó és stabil netkapcsolattal bármikor bármi elérhető. A bluetooth-nak hála ráadásul a fej/fülhallgató zsinór sem korlátoz a szabad mozgásban. Egyetlen dolgot utálok csak ebben a modern csodában: mégpedig azt, hogy mindenki azonnali reagálást vár manapság mindenre. Attól, hogy látom, hogy írtak nekem, még nem biztos, hogy rögtön ráérek elolvasni, nem hogy még válaszolni is. A legjobb kifogásom erre, ami általában igaz is, hogy bocsi, épp vezettem. Vezetés közben meg nem vagyok hajlandó telefonozni. Amúgy szerintem az egyik legjobb dolog az elmúlt évtizedekből az okostelefon. Végre mindenre könnyen rá tudok keresni, imádom a rovar-, és állathatározós csoportokat fb-on, a növényhatározó appok is egész jók, az online szótárak hihetetlenül hasznosak, a helyesírási és szinonima szótárakkal egyetemben. A youtube is egy áldás, autószereléshez is nagy segítség. :D És tudnám még sorolni. Szóval a régebbi idők nehézkes és lassú információ-áramlását én egyáltalán nem sírom vissza.
2023. aug. 21. 05:09
 20/23 A kérdező kommentje:
#19 Igazad van. Ahogy olvasok néhány hozzászólást, körvonalazódik bennem, hogy mi is a problémám. Igazad van, egy áldás az okoskészülék, csak az emberekkel van gond, hogy napi 30 videót küldenek, hogy nézd meg és ilyenek (kinek milyenek az ismerősei), válaszolj azonnal, és amikor végre találkozhatunk, mert az ország két végén lakunk, akkor is 5 perc után a telefont nyomkodják, hogy "jaj, ezt láttad", "pill, gyors visszaírok" és ilyenek. F*sznak találkozunk akkor.
2023. aug. 21. 09:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!