Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Tényleg létezik olyan ember,...

Tényleg létezik olyan ember, aki nem tud szeretni?

Figyelt kérdés
Ez elég hihetetlennek hangzik. Tehát, hogy nem szeret senkit sem.

2023. aug. 17. 22:47
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
89%
Persze.Például a szociopaták, pszichopaták.Nekik a fő jellemzőik a következők: nem szeret, nem tanul(a hibáiból), nem szorong.
2023. aug. 17. 22:48
 2/13 anonim ***** válasza:
98%

Igen, léteznek ilyen emberek. De összességen mentális probléma áll mögötte kisebb nagyobb mértékben. Sok olyan is van, hogy valaki nem tud egészségesen szeretni. (Ez például rám is igaz volt régebben és lehet még most is.)

De alapvetően például akinél mentális ok miatt nincs empátia, ott igazából az sincs meg, hogy szeretné a másik embert, max megjátssza vagy megtanulja, hogy mit lenne helyes kimutatni.

2023. aug. 17. 22:52
 3/13 anonim ***** válasza:
67%

Tom Denem és emiatt elég mérges vagyok.

Most ez nem trollkodás lesz, hanem valami, ami nekem régóta böki a csőröm, jóformán 6. Harry Potter könyv megjelenése óta. Na, ne mondja azt nekem senki, hogy Tom Denem nem tudott szeretni a fogantatásának a körülményei miatt és slussz, ezért lett gonosz. Nem! Azért lett gonosz, mert a kutya nem törődtt vele úgy, hogy képes legyen szeretni. Hát hogy beszélt róla már az árvaház vezetője, amikor Dumbledore ment látogatni? Hogy fura baba volt, ronda volt az anyja meg ilyenek. Ez normális???? Nem panaszkodni kéne, hanem szeretni kellett volna és akkor talán nem érzi Tom, hogy olyan helyen nől föl ahol furának tartják és emiatt erősödik benne a pszichopataságra való hajlam. Akkor talán nem produkűlt volna ijesztő tüneteket 11 évesen. Oké, de ott még nem volt minden veszve, Dumbledore még megmenthette volna, de inkább csak azt érte el, hogy Tom Denem inkább elrejtse a valós énjét, ahelyett, hogy lett volna pl egy apafigura az életében akinek a segítségével megtanulta volna, mi a helyes és, hogy segítség kell neki és kapott volna segítséget és megtanult volna szeretni.

Az egész Roxfort is... hát kezdjük ott, milyen iskola az, ahol nincsen pszichológus? Vagy ahol nem bizosítják a gyerekeknek a mentális gondozást?

Már nem azért, de ez nem egy sima suli, ahol a gyerek ha eltöri a kisujját jön a szülő és elviszi dokihoz, helyben volt egy kórház kiépítve, ahol olyan komoly eseteket is kezeltek, hogy macskává változott egy lány vagy, hogy valaki mérgezés miatt élet és halál között lebegett. Tehát miért nem tudtak akkor egy pszichológust is berakni oda?????

Jó, de ha ennyire ragaszkodunk ahhoz, hogy a szülő dolga a gyerekének a pszichológust biztosítani (a szülő, aki hónapokig nem is látja a gyerekét, mert a semmi közepén van a suli és esetleg a szülő nem tud napota odaszaaldgálni, mert van MUNKÁJA)... TOM DENEM ÁRVAAAAA!!!!! Kinek a dolga lett volna a Rofortos években ezt intézni? Az árvaházé aki nem is tudta, hogy a Roxfort egy varázslóképző, Tom Denem varázsló? Nem-nem. Az ISKOLÁÉ!!!!

Hát, nekem most már nagyon fel van izélve az agyam emiatt!

Szóval ja, létezik olyan, aki nem tud szeretni, ilyen például Tom Denem esete és a hibás itt az árvaház minden dolgozója és Albus Dumbledore!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2023. aug. 17. 23:01
 4/13 A kérdező kommentje:
Nem a kérdésre válaszoltál utolsó.
2023. aug. 17. 23:21
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, ha belegondolsz, igen, mert a valóéletben is ez van, ha az embert beskatulyázzák gonosznak avgy furának ahelyett, hogy segítenék - nem tanulja meg hogyan kell tisztelni másokat, ha őt sem tisztelik és szeretni sem lesz képes.
2023. aug. 17. 23:24
 6/13 anonim ***** válasza:
95%

Jelen.

A mai korban én ezt már nem tartom furcsának, másrészt: mit vársz?

Magyarok vagyunk.

2023. aug. 17. 23:25
 7/13 anonim ***** válasza:
88%
Egy rakat ember azt se tudja hogy kell szeretni csak szeretnek egy sajátos módon. Es soha nem is lesznek képben azzal mi a valódi szeretet.
2023. aug. 17. 23:37
 8/13 A kérdező kommentje:
Pszichológia szempontból "elemezzük". A magyarok nem képtelenek szeretni, sőt, ez nem országtól függ az biztos.
2023. aug. 17. 23:43
 9/13 anonim ***** válasza:
68%
A narcisztikusok keptelenek a szeretetre.
2023. aug. 17. 23:50
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy rengeteg rémsztorit olvasok GYIK-n és, ha a fele is igaz, akkor komoly bajok vannak.

Az alapján amiket itt olvastam, amennyire kimerültek a munka és egyéb teendői mellett a szülők, már egyes otthonokban a felhasználó gyerekkorában teljesen elfogadott volt nem tisztelni a gyereket.

Egyes otthonokban azt sem értették meg, hogy a gyerek nem egy parádé amin remekül mulathat a család, nem kell őt megalázni emiatt. (Pont aminap láttam egy videót Youtubeon, ahol a gyerek fejét belenyomják a tortába és röhög mindenki, hogy a gyerek dühöngeni kezd, abba bele se gondolva, hogy a gyerek is érezheti magát megalázva).

És akkor az iskola. Menjünk be a Tanárok, iskolatársak alkategóriába. Hány olyan eset van, hogy a kiégett tanítónő jól megalázta a gyereket.

Ha a gyerek az egész gyerekkorát úgy tlti, hogy normális, hogy nem tisztelik, megalázzák, akkor nem is lesz egy hála benne vagy a képesség arra, hogy szeressen vagy legalább tisztelje a másikat.

Na ezt is alátámasztja az, amit Tom Denemről írtam.

2023. aug. 17. 23:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!