Hány éves korában lenne ajánlott okostelefont venni egy gyereknek?
Figyelt kérdés
Hogy ne legyen függő, és ártalmas számukra.2023. aug. 17. 18:50
11/24 anonim válasza:
Attól még az alap dolgokat meg lehet neki mondani, hogy ne írjon vissza idegeneknek és megmutatni Amanda Todd történetét. Feleslegesen nem kell a telefonjára nyomkövető alkalmazásokat telepíteni meg folyamatosan lenyomozni a tevékenységeit, legyen iránta egy minimális bizalom, ami maradjon is, amíg nem játssza el. Saját bőrén tanulja meg ezeket úgyis, de lehet neki mondani elrettentő példákat. Lehet ártatlanul pörgetni fogja a tiktokot kisállatos videókat nézve és messengeren is csak a barátaival levelezget, nem kell rögtön arra gondolni, hogy pedofilok fogják zaklatni meg illetéktelenül meztelen fotókat küld magáról mindenkinek, normálisan meg kell tanítani arra, hogy ezt ne tegye.
12/24 A kérdező kommentje:
Ki az az Amanda Todd?
2023. aug. 17. 21:44
13/24 anonim válasza:
"Amanda Todd esete volt, aki 2012-ben feltöltött fekete-fehér videójában, kártyákra írva „mesélte el” kálváriáját, kezdve internetes zaklatójától és az ebből fakadó iskolai bántalmazástól, az egyedülléten át egészen depressziójáig és a benne felmerült öngyilkos gondolatokig. Amanda mindössze 13 éves volt, amikor internetes videóbeszélgetések nyomán egy férfira akadt, aki a feltehetően lelkileg instabil és bizonytalan, barátokra vágyó lányból kompromittáló képeket csalt ki, majd azokkal folyamatosan visszaélve zsarolta a tinédzsert. A képek kiszivárogtatása után a lány folyamatos megaláztatásban, kiközösítésben részesült, depressziós lett és állandó egyedülléttel küzdött, miközben elkezdett magában különböző módokon kárt tenni: vagdosta magát, alkoholhoz és kábítószerekhez fordult, hogy valahogyan tompítsa a fájdalmát. Egy későbbi alkalom, amely egy kapcsolatban lévő srác, annak barátnője és Amanda között történt, ugyancsak a gyűlölködés céltáblájává tette őt. Annak ellenére, hogy ezek után egy másik városba költözött édesanyjához, zaklatói a Facebookon keresztül így is utolérték. Amanda a videón végén így köszönt el: „A szorongásom már olyan erős, hogy ezen a nyáron egyszer sem tudtam kimenni. Nem tudok már iskolába járni, sem más emberek közelében lenni. Folyamatosan vagdosom magam, depressziós vagyok. Gyógyszereket szedek rá, orvosi segítségre szorulok. Senkim sincs… Szükségem van valakire! A nevem Amanda Todd.” 2012 októberében Amandát holtan találták otthonában. Édesanyjának fogalma sem volt arról, hogy lányát éveken keresztül bántalmazták mind az iskolában, mind pedig az interneten keresztül."
14/24 A kérdező kommentje:
Jujj.
Ez nagyon dúrva.
2023. aug. 17. 21:58
15/24 anonim válasza:
És ez nem egyedi eset, csak ez ekletáns...
17/24 anonim válasza:
Én 10 évesen kaptam mert akkor már az osztályomból mindenkinek volt.
Nem gondolom, hogy ez jó dolog.
Bár ha a szülő korlátozza egy alkalmazással, hogy mihez férhet hozzá a gyereke, és mihez nem akkor talán nem lesz baj. De én is inkább 12 év feletti gyereknek adnék mostmár telefont
18/24 anonim válasza:
16# a mai világban nem lenne szerinted kinézve, ha csak egyetem - diploma megszerzése után lenne okostelefonja?
19/24 anonim válasza:
Teljesen nem értem itt ezt a sok álszent embert, szerintetek azt a világot éljük, ahol nincs agyon szekálva egy 14-15 éves és attól lesz valaki jó ember, mert 20 éves koránál előbb nem fogott okostelefont a kezében? Jézus isten, fejlődjetek már a 21.századi változásokhoz, ne az őskorban éljetek
20/24 anonim válasza:
Lehet, hogy a trend az, hogy nyomassuk agyon a gyereket okostelóval meg minden modern cuccal, de ez nem azt jelenti, hogy
a. mindenkinek ezt kell követni
b. ez hasznos
Vannak, akik a trendet fogyelmen kívül hagyják, tudatosabban nevelik a gyereket és jobban odafigyelnek arra, mit miért és mikor csinálnak.
Az okosteló is ebbe a körbe tartozik. Ha kellően stramm az alap, pont ignorálni fogja, ha "kibeszélik".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!