Miért ennyire toxikus a hunfluencers a Redditen?
Csak szerintem éli ki ott az emberek többsége a kisebbségi érzését?
Körülbelül minden nap van egy olyan poszt, ami konkrétan csak arra megy ki hogy a semmibe is bele tudjanak kötni. Vannak persze olyan influencerek, akiknek a jelenléte karos, de könyörgöm, mindenbe is belekötni annyira szánalmas.
Volt már, hogy rámentem azoknak az embereknek a profiljara, akik ilyen “tartalmas posztokat” raknak ki. És konkrétan az egész aktivitásuk redditen abból áll, hogy mikor melyik influencert hordják le. Egyszerűen én nem tudom felfogni, hogy milyen pluszt ad ez az ő életünkhöz. Főleg amikor olyan tulajdonságokba állnak bele, amiről az adott személy abszolút nem tehet, pl a hangszíne, acnés arcbőr.. stb
A minimális moderáció és anonimitás miatt, sokkal messzebb el tudnak menni, szintén következmények nélkül. Ez az előnye és hátránya is, mert az influencer profilja alatt nem tudnak megnyilvánulni, ott nagyon gyorsan el vannak tüntetve a jogos kritikák is, nehogy a rajongói buborék kipukkanjon vagy sérüljön a szponzorációs érték.
Ebben a támogató közegben sokkal többen, jóval többet is megengednek maguknak, mert csak a nagyon végletes tartalmat távolítják el.
Ettől azért vannak durvább csoportok is, ami konkrétan már egy adott emberre van megcélozva, és ott az összes megnyilvánulása darabokra szedve, kielemezve, teóriákat gyártva, magánéletet belekeverve. Ezeket már nem csak unatkozó emberek saját kis szórakozásukra csinálják, hanem a vezéregyéniségek mentális betegek, stalkerek, mániákus zaklatók.
Az askhungary egy gyakori2, megspékelve angolul írt hangulatkeltő kamukérdésekkel. :D már csak rébusz hiányzik onnan, meg balázs.
2: egyetértek
5: nyilván ezzel jár a “hírnév”. Azzal nincs is gond, hogyha ezeknek a személyeknek a tetteibe, viselkedésében kötnek bele. De az, hogy testi adottságok miatt vannak lehuzva, az a legalja… múltkor volt egy poszt egy lányról (nem tudom, hogy kicsoda amúgy) es a posztoló azt kifogásolta, hogy miért van a lánynak egy nagyobb anyajegy a mellén. Na de könyörgöm…
Én nagyon sok ottani megnyilvánulásból érzékelem azt, hogy többek ezzel próbálják esetleg növelni a saját önértékelésüket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!