Miért van az, hogy a hülyék azt gondolják, hogy az ő véleményük a mérvadó és lépten-nyomon hangoztatják azt, míg a bölcsek hallgatnak?
Figyelt kérdés
Önigazolási vágyból vagy mert nem képesek felfogni, hogy amit mondanak, abban lehet bizonytalanság? Míg a bölcs tudja, hogy az sem biztos, amit állítana, ezért inkább hallgat?2023. aug. 2. 08:39
11/18 anonim válasza:
A bölcsek általában hallgatnak. Átlátták hogy nincs értelme a fölösleges erőfitogtatásnak. Csak abba a harcba mennek bele, amibe szükséges.
12/18 anonim válasza:
Mert ilyen az emberi természet, ezt már az ókorban is tudták.
13/18 anonim válasza:
Akarva akaratlanul a kérdés olvasva nekem egy igen aktuális, de megoszló témájú dolog jut az eszembe. Great Reset/új világrend. Schwab-ék elindították, azóta a médián át a parlamentekig mindenhol hírt adnak róla. Rengeteget foglalkoztam a témával, azt is meg tudom mondani, hogy mi lesz a következő években. Amit el tudok mondani, vagy mutatni tudok, abban nincs bizonytalan, csak fix dolgok. Másoknal lehet, hogy bizonytalannak tűnik, de nekem, aki éveket foglalkozott a témával, egyáltalán nem bizonytalan. Másokért kutattam, rengeteget olvastam, tanultam, hogy soha ne híreszteljek fals információkat. Másoknak adom át a tudásom. Nem vagyok sem bölcs, sem hülye, csak egy ember a sok közül, aki ugyanabban a szituban él, mint mások. Olyan témába nem szólok bele, amiről nincs fogalmam, olyan dolgokat nem hozok fel, amiről semmit sem tudok. Jó pap is holtig tanul, másoktól tanulok én is, nem csak saját magamtól. Van, amit más jobban tud mint én, ez tiszta sor. Sok mindent tudok, csendben lenni nem fogok, mivel ez egy olyan téma, amivel illik mindenkinek tisztában lennie. Ennek ellenére én is megkaptam már, amit az #1-es linkelt, úgy hogy pont az ellenkezője a helyzet. Szóval ne vedd véresen komolyan, hogy a tényállás ez, mert ez nem fekete és fehér.
14/18 anonim válasza:
Ez közhely puffogtatás, semmi nem ennyire fekete fehér. Aki kerüli a konfliktust és meg se szólal, attól még nem lesz feltétlenül bölcs. Egy bölcs ember elmondja az érveit, nem agresszívan, aztán azt vagy meghallja a másik vagy nem. Arra nincs ráhatásod, ha valaki valami baromságot tovább szajkóz és agresszív vitába se száll bele normális ember, főleg egy bölcs nem, egy ponton el kell engedni, ha látod, hogy a másik felet valami más hajtja. Amúgy meg lehet fejleszteni a vitakészséget, egy bölcs ember azt tenné, képezné magát, még a saját igazában is.
15/18 anonim válasza:
14 vagyok. Az meg a másik, hogy a bölcs nem nézi le a másikat, nem hülyéz le lépten nyomon embereket, hanem próbálja megérteni mi hajtja.
16/18 anonim válasza:
Nagyon fontos az utolsó komment, egyik legfontosabb.
17/18 anonim válasza:
Én nem vagyok annyira bölcs, de engem a kávé szokott hajtani.
18/18 anonim válasza:
mindannyiunkban benne van a képesség, hogy kapcsolatba lépjünk a belső bölcsességünkkel :-)
aki kivül keresi a szent grált hajrá! sok siker!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!