Az angol nyelven beszélők miért affektálnak?
Lehet, hogy csak én hallom így, de mióta az eszemet tudom, irritál, ahogy angolul beszélnek emberek. Tök hétköznapi témáról is úgy, mintha valami monodrámát néznék. Hangosak sokszor, feltűnő a hangsúlyozás és sok a gesztikuláció.
Miért van így? A nyelv dallama ilyen, vagy a nem anyanyelvi beszélők így teszik érthetőbbé a mondandójukat? Vagy csak én hallom/látom így?
Magyaron kívül 3 idegen nyelvet beszélek, nemsokára belevágok a 4. tanulásába. Minden nyelven máshogy beszélek, más személyiség leszem ezáltal. Azért, mert átveszet azt a stílust, amit láttam az adott nyelvet beszélő emberektől. Pl olaszul nagyon gesztikulálva, dallamosan, lendületesen beszélek és indulatosan/érzelmekkel tele. Németül nem, ott inkább nyugodt vagyok és a szórakozásom annyi, hogy flexelek a szórend ismerésével.
Ez teljesen normális. Sőt, ez a jó. Fura is az, mikor valaki olaszosan beszél németül, vagy németesen olaszul. Ha tanulsz egy nyelvet, nem csak a szavakat tanulod. Vannak dallamosabb nyelvek.
Szoktak a hunglishnál is így beszélni. Egy gimi melletti sparban szoktam néha v@sárolni.ha angol szavakat használnak a kis nyomik akkor 5x hangosabban mondják, elnyújtják, stb mintha valami előadáson lennének és latin szakszavakat használnának.
Gondolom menőbbnek hiszik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!