Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerinted is igaza van aki...

Szerinted is igaza van aki ezt mondta?

Figyelt kérdés

Ha valaki keresztnevet változtat 22 évesen, tényleg nem lehet megszokni?

Én Márk voltam, Milánra cseréltem.

És akkor megkértem szépen az illetőt; "kérlek szólíts Milánnak, ez az új választott nevem.

Ő válasza:" Figyelj én Márknak ismertelek meg. Nekem Márk maradsz, nekem nem megy hogy Milán. Márk voltál nekem az is maradsz"

2023. júl. 23. 14:33
 1/10 anonim ***** válasza:
76%
Freddy Mercury-t is sokan szólítótták megszokásból Farroukh-nak. Semmi sem történt. Én a heyedbe nem állnék bele ezen konfrontozni.
2023. júl. 23. 14:39
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Van egy ismerősöm, aki megváltoztatta a nevét és ő is megkért, hogy szólítsam az új nevén. (A régit mindig is utálta.)

Egy darabig még megesett, hogy véletlen a volt nevét szólítottam, de idővel megjegyeztem és már régóta ki se ejtettem a volt nevét.

Szóval nem, nincs igaza, meg lehet szokni. Eleinte furcsa lesz, de meg lehet szokni. Ezt az "én foglak úgy hívni ahogy" problémát beszéljétek meg, jó lenne, ha az illető legalább megpróbálna Milánnak hívni. Ha semmiképp se megy neki (amit nem értek), akkor inkább hagyd.

2023. júl. 23. 14:46
 3/10 anonim ***** válasza:
51%

Ezzel annyit tudsz kezdeni, hogy egyszerűen nem reagálsz arra, amikor a régi neveddel szólnak hozzád, csak amikor már kénytelen az új neveden szólítani, és beszélni hozzád, mert különben csak süket fülekre találnak, hidd el, előbb utóbb megértik, KÉNYTELENEK, mert nekem is ugyanez volt a helyzet.

Kérdés, hogy te meg tudod-e ezt csinálni? Hogy nem reagálsz, mert ha véletlen megint a régi nevedet mondja valaki, és te rögtön odafigyelsz, akkor ez szerintem azt jelenti, hogy még te magad sem tudsz azonosulni az új neveddel.

2023. júl. 23. 15:48
 4/10 A kérdező kommentje:
Régi nevemre sose figyelek fel. Mintha nem nekem szólnának.
2023. júl. 23. 16:55
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Na, hát ezt így is kell. Tanulják meg. Kész.
2023. júl. 23. 17:16
 6/10 Metionin ***** válasza:
100%
Dehogy, simán meg lehet szokni.
2023. júl. 23. 18:10
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Minek valtoztattal nevet?
2023. júl. 23. 18:24
 8/10 anonim ***** válasza:
#7 Bármilyen oka lehet. Rossz emlék, nem tetszés, stb.
2023. júl. 23. 19:05
 9/10 A kérdező kommentje:
Nem akartam apámmal egy néven lenni. Mármint egy keresztnéven
2023. júl. 23. 19:20
 10/10 anonim ***** válasza:

Nekem egy volt munkatársam Vivienből lett Márk. Ő nem csak nevet változtatott.

Nekem vagy fél évbe beletellt, míg megszoktam, mi a helyzet, és már egyszer sem Viviztem. És ebben sokat segített, hogy elkezdett egy hormonterápiát, aminek hatására egyre férfiasabbnak nézett ki. Ha nő marad, és csak simán a nevét cseréli le, akkor lehet, hogy több idő kellett volna, de előbb-utóbb nyilván áttérek rá.

2023. júl. 24. 00:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!