Tekinthető a modern világ elkényelmesedésének, hogy már egy 33 °C-ot ennyire sem bírnak az emberek?
Pedig vannak országok... sivatagi országok!!... ahol ennél jóval melegebb hőmérsékletben szabadban dolgoznak (építkezéseken is).
És most nem is a kizsákmányoló arab emírségekre kell gondolni, hanem Texas, Kalifornia, Ausztrália, Chile, Dél-Afrika stb.
Nálunk meg 33-35 foknál már vizet osztogatnak miközben én kint gazolok reggel óta és még jól is érzem magam.
Ami a legrosszabb, hogy az irodában 26 fok van, teljesen kellemes nyári hőmérséklet, de a munkatársaim meg nem képesek megállni, hogy ne kapcsolják le és ne hűtsék 22 fokra az amúgy dohos irodát.
Ennyire elkényelmesedtek az emberek, hogy ezt sem bírják? Régen is voltak melegek, az alföldi pásztorok, gulyások sem panaszkodtak és szép kort éltek meg. Mi meg a halálunkon vagyunk, ha 5 percre ki kell mozdulni a klimatizált helyről.
Itt egesz evben 30 fok felett van. Olajpalma-ultetvenyen dolgozom, hosszujjuban (!), kesztyuben, gumicsizmaban. Sar, szunyog, pioca.
Jelenleg 28 fok van, es ejfel elmult.
A sok pest-budai irodista meg nyekereg, ha kicsit sut a nap :)
39F incel
Világéletemben itt éltem, és számomra ez kellemes idő. Beltéren dolgozom, alig várom, hogy kimehessek munka után a szabadba, ahol végre tudok létezni anélkül, hogy 4 réteg ruhát kellene fel-le vennem. Mondjuk, még így is cipelnem kell magammal egy vastagabb pulcsit, vagy vékony dzsekit, azért, mert bármikor belépek egy zárt térbe, az 20 fokra van hűtve, és a légkondícionált húsz fok valamiért hidegebb, mint a természetes húsz fok.
Cserébe a hideget nem tudom elviselni, egyszerűen nem tudok annyira felöltözni, hogy ne fázzak, plusz folyamatosan folyik az orrom, ha a szabadban vagyok.
Az se mindegy, hogy hol vagy egyébként, erdőben, vízparton, parkban, a lakótelepen a sok zöld területen imádom a meleget, de pl. amint beérek a belvárosba, érzem, hogy sugározza vissza az aszfalt, plusz a magas házak, szűk utcák miatt a levegő sem jár úgy.
"Gondolom, azok közé tartozol, akik szerint nincs is globális felmelegedés"
Meg mindig hidegebb van, mint a Felso-Kreta korban, vagyis volt mar ennel melegebb is.
39F incel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!