Fontosnak tartjátok a származást?
Én is zsidó vagyok, aki gyakorolja a vallását.A neológiának megfelelően én magyar ember vagyok, mindössze hitvilágom más.Antiszemitizmust életemben nem tapasztaltam (huszonéves időszakom közepán járok) életben.Persze, munkahelyemen volt 1-2 sötét humorú ember, akik félévente egyszer hülyéskedésből, de nem bántó szándékból elsütöttek egy-egy enyhébb zsidó viccet (nem, nem auschwitzes vicceket, attól enyhébbeket).Volt, hogy a hitközségemnek segítettem nyílvánosan egy rendezvényt, amikor kipa volt rajtam az utcán.Senkit sem zavart, sőt, többen jöttek oda elismerni és örülni, hogy vagyunk-vagyok.
Az, hogy a Mandineren, vagy itt-ott valamilyen cikkek alatt megy a zsidózás, leginkább a magyarságukat nagyon nagyra tartó emberektől, miközben a saját hazájuk történelméről ezek szerint semmit sem tudnak, az nem nagyon releváns, hogy képernyő mögül írogatnak.Élőben antiszemita, zsidóellenes atrocitás, beszólás sosem ért, ennek örülök.
Nincs nagy cimpás orrom.Nekem hullámosodó barna hajam van, itt-ott vörösödő arcszőrzettel, és világoskék szemmel - nagypapámnak viszont még kőkemény göndör haja volt.
Soha nem értettem, hogy miért keresik az össz-zsidóságon a zsidóság bűneinek a felelősségét.Soha nem értettem, hogy miért általánosítják a zsidókat, mintha valami kollektív, egymás klónjaiként élő népcsoport lenne.A napokban a családját lemészároló albertirsai nem-zsidó magyar családapával ezek szerint akkor közösségtudatot vesz fel a nem-zsidó magyar társadalom, ugye?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!