Hogy hasonlíthatok ennyire, egy "távoli" személyre?
Figyelt kérdés
A külsőségem, teljesen olyan mint a Déd papámé/ Apai nagymamám apjáé/ minden rokon aki ismerte eztmondja. A járásom, a beszédem mindenem olyan. Nem ismertem ugyan is születésem előtt, 17 évvel meghalt.
Gyakran is becéznek a Nagyanyám testvérei Jancsi tatának" mivel olyan vagyok mint ő
21/F
2023. júl. 8. 12:38
1/13 anonim válasza:
A genetikáról már hallottál? Na ezért.
2/13 anonim válasza:
Minden családban van ilyen, hogy valaki nagyon hasonlít az ősökre.
4/13 A kérdező kommentje:
Az más lenne, hogyha apámra vagy max nagyapámra hasonlítanék. De a dédpapámra! Az nekem már szinte egy idegen 3.ágazatú rokon.
2023. júl. 8. 12:41
5/13 anonim válasza:
Miért lenne más? Ugyanaz. A dédpapád leszármazottja vagy, így az ő génjeit is örökölted a mamád majd az apukád útján.
6/13 anonim válasza:
Nem egy idegen, ugyanúgy a felmenőd, így ugyanúgy szorosan összeköt bennetek a genetika. Egy dédszülő nem is olyan távoli rokon, sokan, köztük én is, személyesen ismerte a saját dédszüleit. (Ha nem is találkoztál vele, akkor is jelentős részben osztoztok a genetikai felépítéseteken.)
7/13 A kérdező kommentje:
Csak az anyai nagymamám anyját és apját ismertem! Imádtam őket🥰
2023. júl. 8. 12:59
8/13 anonim válasza:
Biológiai szempontból semmit sem jelent, hogy kit ismertél és kit kedveltél.
9/13 A kérdező kommentje:
Ami a legrosszabb hogy örököltem dédpapámtól még a betegségeit is! Nagyfokú rövidlátó volt és hallássérült... fiatalon szívbeteg.. én 21 éves vagyok és -19 dioptríás szemüvegem van rá adásul balszememen levált retina, megmütöttek de hiába csak fényeket látok rá! Hallásérült is vagyok kétoldali halláskészülékkel. De hiába..... rosszul hallok rá adásul jobb szememre látok amint a látóelesség V-SÜ : 0,2 ... jogsim sem lehet, leszázalékolt D kategóriás 89 % rokkant véglegesített vagyok . Szívbeteg még nemvagyok de magasvérnyomásomvan ritmuszavarom amire napi 2 tablettát szedek 10 éves korom óta... érdekes se apám sem a testvére nemörökölte el, sőt apai nagymamám aki a lanya volt Dédpapamnak meg az öccse(apai nagyanyám tesója se örökölte el csak en
2023. júl. 8. 13:24
10/13 anonim válasza:
#recesszív gének
Amúgy meg egy teljesen random emberre is hasonlíthasz. 8 milliárdan élünk a bolygón. 11 évesen én is találtam egy hasonmást a strandon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!