Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mennyire jellemző a mai...

Mennyire jellemző a mai fiatal felnőttekre, hogy anyagiak szempontjából tudatosan építik a jövőjüket? Mennyire tudnak spórolni?

Figyelt kérdés

Olyanokra gondolok akik kb 20-25 évesek. Ugye most van ez a 25 éven aluliak adómentessége. Azt gondolná az ember, hogy ezek a fiatalok megragadják a lehetőségeket, de vajon tényleg megragadják? Én a környezetemben lévő példán azt látom, egyáltalán nem így van. Példának, van itt egy 22 éves fiatal felnőtt, aki fél éve dolgozik, elmondása szerint egész jól keres mégsem tud semmit (max pár részletre vett dolgot) felmutatni, mert minden pénzt elbulizik, elver, mindenféle dolgot vesz részletre, stb.

Egyáltalán nem látom, hogy spórolna vagy jövőt építene.

Persze semmi közöm hozzá de érdekel, hogy ez általános jelenség vagy inkább ő a kivétel.

Egyáltalán jellemző ennyi idősen dolgozni?

2023. jún. 29. 21:29
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
33%

Másik dolog, hogy teljesen más szinten élek dolgozóként mint 20-25 évesen diákként. Vagy akár gyerekként.

Gyerekként 14 éves koromtól 20 éves koromig spóroltam amiből egy közepes árú laptopot vettem egyetemre magamnak.

Diákmunka mellett albérletet fizetve körülbelül azt számolgattam, hogy 1 teljes ÉVNYI megtakarításomból tudnék venni egy akkor közép-majdnem felső kategóriás telefont.

Aztán az első havi fizetésemből konkrétan simán tudtam venni egy ilyen telefont, igaz akkoriban ez 150-200 ezer Forintot jelentett.

Most meg akkora az infláció, hogy már nem is gondolkozom új telefonon, mert megint ott tartok, hogy egy szaros telefonért kellene dolgozzak több hónapot.

2023. jún. 29. 23:54
 12/18 anonim ***** válasza:
67%
Nem igazán. Borzalmas helyzetben van pénzügyi tudatlanságában a fiatalság
2023. jún. 30. 07:15
 13/18 anonim ***** válasza:
38%
#10-11 az hogy valaki anyagi szempontból tudatosan gondolkodik, az szöges ellentétben áll azzal hogy nem költi el a pénzét. Ha állni hagyod akkor elveszik, ahogy mondtad is elviszi az infláció. Valamibe be kell fektetni ami tartja az árát, jobb esetben növeli is az értékét a befektetett pénznek.
2023. jún. 30. 07:17
 14/18 anonim ***** válasza:
81%

#13 Mondjuk a befektetés szöges ellentétben áll az elköltéssel, hiszen nem elköltöd, megmarad mert befekteted más formában.

Alapból ott a baj, hogy a befektetéshez megfelelő mennyiségű tőke kell. Az a szint ami az átlag emberek többségének soha az életben nem lesz albérlet és alulfizetett munka mellett.

Például ott a 4-es válaszoló, van 2,5 milliója. Fektetheti azt bárhová, nem lesz vele előrébb.

2023. jún. 30. 10:58
 15/18 anonim ***** válasza:
59%

Lehet vitatkozni az elköltésen, én úgy értettem hogy veszel rajta mondjuk részvényt -> elköltöd. Nem is ez volt a lényeg.

Ott van a 4-es, 2.5 millával már lazán befektethet, még az állampapír is hoz 16% kamatot. Nem ebből fog meggazdagodni, de legalább nem inflálódik el a pénze (annyira).

2023. jún. 30. 11:11
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

#3 Köszönöm szépen a választ.

További sok sikert kívánok.

5.voltam.

2023. jún. 30. 14:38
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Én elég jól tudok spórolni, de igazából olyan kilátástalan a helyzet. Megértem azt is, aki a mának él, mert igazából a célokat kb lehetetlen elérni, én egy saját kis garzont szeretnék venni. Még hitelre sem tudnék, pedig évek óta spórolok, amin csak lehet. Közben meg egyre távolabb kerülök a célomtól, mert olyan mértékű az áremelkedés, a lakbérem is állandóan emelik. Könnyebb lenne úgy spórolni, ha lennének kilátások, elérhetőek lennének a célok.
2023. júl. 4. 15:03
 18/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek aki válaszolt, tanulságos volt olvasni a kommenteket.

Kitartást azoknak akik még küzdenek az egzisztenciájukért. Azért ne adjátok fel, akkor se ha úgy tűnik hogy nem elérhető a cél.

2023. júl. 4. 21:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!