Akik szerencsejátékra verik el a pénzüket (lottók, sorsjegy, stb) ők hogy hihetik el komolyan, hogy reális esélyük van milliókat vagy épp a telitalálatot megnyerni vele?
Lehet, hogy lottózóban dolgoztál, de látom, a lényegét neked sem sikerült felfognod.
A többség nagyon jól tudja, hogy valószínűleg nem fog nyerni. (Jó, persze, olyannal is találkoztam már, aki komolyan elhitte, hogy ő majd az "eszével" megoldja, de a többség azért érzi vagy tudja, hogy nagyon kicsi az esélye rá.) De ott van az a "mi van, ha mégis?" kérdés. Mert azért párhetente csak elviszik valamelyik lottó főnyereményét. (És azért az eggyel alacsonyabbnyerőosztály sem fizet rosszul.) Ha pedig azt nézzük, apai nagyszüleimnek egyszer volt négyesük a lottón. Másodumokatesóm mostohaapja megnyerte az Austria Lotto főnyereményét. Tőlünk pár házra egy pasas 5 milliót nyert a sorsjegyen. Szóval azért nem olyan xtrém ritka dolgok ezek. És sokakat ez vezérel, hogy hátha most éppen nekik lesz szerencséjük. Nyilván nem valószínű, de az esély mindenkinél ott van.
A probléma az, amikor valaki erre irreálisan sokat költ. Mert oké, 1-2 ezer forintot elszór rá az ember hetente... igazából mindegy, hogy erre szórja el, vagy másra. A probléma ott van, amikor ez már a mindennapi életükre is negatív kihatással van.
Én inkább azon képedek el, hogy egyesek ennyire hisznek a konteókban, hogy a lottó meg van umbuldálva és nem nyeri meg senki, meg hogy csókosnak adják oda. STB. Én meg ezen mosolygok jókat.
Elárulom, (van szjrt-s ismerősöm, aki nem lottózóban dolgozik, hanem bent) a Szerencsejáték Zrt-nek nem az a biznisz, hogy ne adja ki a nyereményt, az neki aprópénz, a szelvények árán hatalmasat szakítanak. A telitalálatos szelvény esélye pedig egy a negyvenmillióhoz, tehát egy-egy lottózóban akár tízévek is eltelhetnek nagyobb nyeremény nélkül. De persze nálunk vannak ilyen okostóbiások, akik aztán húde tudják a frankót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!