Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi legyen a fiammal?

Mi legyen a fiammal?

Figyelt kérdés

A fiam aki most 16 éves már az általános iskolában sem volt egy értelmiségi ember valószínűleg rossz társaságba került, úgy tűnt hogy a legrosszabb tanulók és a legrosszabb magatartással rendelkezők lettek a legjobb haverjai.

Felvételinél egyértelműen nem volt esélye arra hogy gimnáziumban kerüljön, de rábszeltük hogy egy olyan szakmát adó iskolába menjen ahol érettségit is adnak, sajnos ott is megtalálta a maga társaságát, akik főleg kisebbségi emberek voltak, ez nem lenne még gond de rábeszélték hogy semmit nem érdemes tanulni, gyakorlatilag éppen hogy csak átbukdácsolt mindenből, most még kijelentette, hogy otthagyja az iskolát nem akar érettségit, és azt se bánja ha élete végéig segédmunkás lesz.

Tudom hogy soha sem volt egy IQ bajnok de azért egy ertessegire képes lenne...

Hogy beszéljen rá, hogy ne hagyja ott az iskolát?

2023. jún. 24. 08:02
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
1%

"rábeszélték hogy semmit nem érdemes tanulni"

En ennyi idosen tanulmanyi versenyeket nyertem, de a mai fejemmel a fiadnak adok igazat.

"élete végéig segédmunkás lesz"

Ha nincs protekcio, akkor is segedmunkas lesz, ha hulyeretanulja magat.

39F incel

2023. jún. 24. 08:06
 2/12 anonim ***** válasza:
22%
A segédmunkás is megkeresi már a 350-400.000 Ft-ot. Többet, mint egy irodista.
2023. jún. 24. 08:17
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Én szülőként mindenképp felkeresnék egy nevelési tanácsadót és átbeszélném ezt a problémát vele. Amiket mond megpróbálnám alkalmazni.

Esetleg valami üzlet szerűséggel motiválni. Pl ha leérettségizik kifizetjük a jogsiját (plusz érv hogy segédmunkásnak is kell vezetnie), de cserébe legyen meg az érettségi. Nyilván ez csak tipp.

Az iskolát bármikor elvégezheti (sokan 30+osan ülnek vissza az iskola padba), szóval legalább a 12 osztályt végezze el.

Miért akar az lenni? Mert utál tanulni vagy, mert a "barátai" is azok lennének és velük dolgozhatna? Másik iskolába nem lehetne átkérni? Vagy nyárra segédmunkásnak befogni, hátha mégsem tetszik neki?

2023. jún. 24. 08:23
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Pénzügyekbe mennyire avatjátok be? Ülj le vele az összes havi számlát átnézve mi mennyi. Hívjon fel, vagy nézzetek utána milyen segédmunkás mennyit kap. Nézzétek meg mennyit kaphat más munkakörben érettségivel, és mennyit szakmával. Aztán nézzétek meg még a feljebbjutási lehetőségeket, és hogy a fizetésből a számlák után mennyi maradna. Aztán lehet mondanám neki, hogy 18 éves kora után keressen egy albérletet magának, még azt is vegye a számlák közé, kaja ennyi meg annyi. Így jobban rálátása lesz miért kell tanulni. Esetleg beszelhetsz arról is, hogy nőt is nehezebben fog találni magának.

Szóba jöhet iskolaváltás? Mondjuk valami olyan, ahol kevés az ilyen lehúzó társaság, még ha nehezebb suli is.

Végső soron pedig pszichológushoz is elvinném, mert lehet valami gondja is, amiről nem beszél.

Most így hirtelen ennyi jut eszembe, ezekkel indítanék.

2023. jún. 24. 08:23
 5/12 anonim ***** válasza:
72%
A szóülőnek saját magától kell megkérdeznie, hogy eddig mennyit foglalkozott a gyerekével ? Mennyit tanult vele, mennyire vonta bele caládi, háztartási, szabadidős tevékenységekbe ?
2023. jún. 24. 08:37
 6/12 anonim ***** válasza:
38%
További válaszok már teljesen feleslegesek, a 4-es tökéletesen leírta.
2023. jún. 24. 09:16
 7/12 anonim ***** válasza:
71%

Muszaki diplomaval mernokkent 2 idegen nelv tudassal nem tudok annyit keresni,h kifizessek egy gazszerelot vagy burkot vagy festot. Igy megcsinalom az o munkajukat is otthon.

Egy segedmunkas napi 30 ezret kap budapesten!

En diploma utan ,amikor erre radobbentem ,bdlebetegedtem akkoriban.

A fiad tarsasaganak igaza van. Sajnos.

N

2023. jún. 24. 09:16
 8/12 anonim ***** válasza:
21%

"2 idegen nelv tudassal"

A magyar "nelv tudas"-t viszont elvitte a cica. Mar parszor megkerdeztem itt az oldalon, hogy melyik egyetemre lehet bejutni erettsegi nelkul, de eddig nem jott valasz ra.

39F incel

2023. jún. 24. 09:23
 9/12 anonim ***** válasza:
78%

"Rábeszéltük."

A rábeszélés nem nevelési eszköz. Nem késő terápiába mennetek, hogy legyen előttetek még egy normális élet, ahol mindenki azt csinálja, amihez ért és szeret, anélkül, hogy a másik baszogatná. Te nem tudtad megtanítani, mi a fontos, az erény. De nincs ezzel sem baj. A tásadalom jó 80%-a nem tud gyereket nevelni. De nem az ő hibájuk, mert senki nem úgy jön világra, hogy megdörzsöli a tenyerét, hogy "na, én akkor szándékosan elbaszom".

2023. jún. 24. 10:46
 10/12 anonim ***** válasza:
62%

#8:

Egy ilyen patkánynak, mint amilyen te vagy, nem is fog normális ember válaszolni.

2023. jún. 24. 11:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!