Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért alakul ki valakinél...

Miért alakul ki valakinél agresszív viselkedés?

Figyelt kérdés
Önmaga felé irányuló agresszióra illetvehirtelen haragra gondolok elsősorban. Van hogy valaki így születik, vagy a környezeti hatások miatt alakul ez ki?

2023. jún. 13. 21:22
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Nemrég olvastam egy cikket, ami elgondolkodtatott. Sajnos nem találom, linkelni nem tudom, de megpróbálom leírni a lényeget, amire emlékszek.

A lényeg az volt, hogy ha van benned egy adott érzés (pl düh vagy félelem), akkor valahol arra törekszel, hogy azt meg tudd élni. Ha ez magadtól nem megy, akkor olyan szituacióba kevered magad tudat alatt, amely kiváltja, előhozza belőled.

Pl akiben sok az agresszió vagy düh az keresni fogja az olyan helyzeteket a mindennapokban, ahol ezt megélheti. Mondhum elmegy utcai kötekedőnek. Vagy mindig olyan helyzetbe keveredik, ahol úgy felidegesítik, mint annak a rendje.

Aki meg mondjuk fél, vagy szorong, az az annak megfelelő szituációba keveri magát, ami kiváltja ugyanezeket, es akkor meg tudja élni.

Hat nem tudom...mindenesetre elgondolkodtató...

2023. jún. 14. 17:22
 12/13 A kérdező kommentje:
#11 ez nagyon érdekes, elképzelhető hogy így lehet. Köszi szépen a választ!
2023. jún. 14. 20:19
 13/13 anonim ***** válasza:
önbizalomhiány
szept. 27. 22:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!