Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért érzem magam butábbnak...

Miért érzem magam butábbnak másoknál?

Figyelt kérdés

Én például az osztályba nem érzem magam intelligensnek a többiekhez képest. Haverjaim mondták azt, hogy biztos van olyan amiről magabiztosan tudnák beszélni, hát nem hiszem, vagy nem tudom. Amikor mondjuk matekból a kétszeres szorzat helyett azt mondtam, hogy nevezetes azonosság, kinevettek a többiek, a magánmatektanárom meg nem említette, hogy rossz lett volna. Hiába próbál egyik haverom lelket önteni belém, de én ezt egyszerűen nehezen hiszem el, hiszen ők is sokkal többet tudnak, mint én. Jobb rálátásuk van a dolgokhoz, többet tanítottak nekem. Az a gond, hogy néha szeretek okoskodni, de az inkább otthon jön elő, de egy kis idő után igazat adok nekik, és mondom mekkora hülye voltam. Eléggé önbizalomhiányban szenvedek, meg önértékelés zavarba, mert ha mondok is valamit ami igaz, szüleimtől megerősítés kell, mert nem vagyok biztos benne, hogy igazam van-e.

Mit tegyek?

2023. jún. 13. 13:07
 1/5 anonim ***** válasza:
93%
Erősítsd meg az önbizalmadat.
2023. jún. 13. 13:13
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Én is így érzem magamon. Nem voltak jó jegyeim és a volt osztálytársaim szerint az intelligencia aban mutatkozik meg, hogy 5öst kapsz e vagy rosszabbat, ha rosszabbat akkor egy kukás lehetsz csak és g.eci buta vagy. Alapból az oktatás csak a logikai intelligenciát tartja intelligenciának, ha nem vagy jó pl matekból, akkor buta vagy és nem lesz jó munkahelyed. Ha nincs diplomád, tök mindegy milyen, akkor egy gyári munkás gyász lehetsz, el sem hiszik, hogy irodában is dolgozhatsz. Ha van diplomád, de BTK-s, akkor haha sajtburger menü haha. Ha egy kitalálós kérdésre nem tudod egyből a megoldást, ki vagy nevetve. Nagyon sokan dobálóznak a fogyatékos szóval, ha hibázol.

Nem tudom mit kéne tenni ezzel, egy pozitívabb környezet biztosan segítene, de engem csak két ember gondol okosnak és értelmesnek, az meg kevés.

2023. jún. 13. 13:16
 3/5 Kólauborkával ***** válasza:
62%

Tanulj, gyakorolj. Nagyon úgy hangzik, hogy reálisan úgy látod nem értesz semmihez. Nosza neki, csinálj műhelyet fúrj/faragj vagy csak tanulj elméleti fizikát/matekot ha érdekel.

És ahogy szépen lassan felépíted a tudásod úgy lesz magabiztosságod is (jobb esetben az adott témakörön belül). Van aki magabiztos olyan kérdésekben is ahol nem kompetens, ne legyél idióta :D

2023. jún. 13. 13:18
 4/5 anonim ***** válasza:
62%
Ne a legjobbakhoz mérd magad, hanem a sajàt szinteden próbáld a legjobbat kihozni magadból. Nem számít, hogy vannak jobbak nálad, mindenkinél van jobb.
2023. jún. 16. 16:53
 5/5 anonim ***** válasza:

Tudom miért erzed igy magad..

Leirtad..

Kinevettek- na ezért!!!!

Mérgező közösségben vagy!

Latom te mindent megteszel, tanarhoz jarsz stb.

De mérgező emberek vesznek körül.

Sajnálom szívből mert en is hasonlót kiskoromba átéltem.

Ez a te onbizalmad mindig nyomni fogják lefelé.

Mert olyan mocskos szemétláda emberi közösségek vannak ahol megengedett a gunyolodas.

Talan olyan baratok akik kiallnak melletted vagy pszichológus segithet.

2023. jún. 19. 09:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!