Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Lehetnék én is olyan okos,...

Lehetnék én is olyan okos, mint Einstein?

Figyelt kérdés
Valamiért azt érzem, hogy hatalmas dolgokra születtem, már csak a tanulmányaimat kéne befejeznem.

2023. jún. 1. 01:25
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
39%

#6 Tesla többet tett le az "asztalra" szerintem is. De neki nem volt olyan jó a "promója" háttértámogatása. Az okokat itt nem részletezném, de sejtheti mindenki, Einstein hendikepje miből adódik. És azért ott (Einstein) volt egy fizikus feleség is akiről keveset tudunk.

Egy biztos a címlapfotó Einsteiné lett, bár a feleségének is jelentős kutatómunka, pl. Eötvös L fordítasok feldolgozása (és más) betudható. Szóval az 1X1 képlet kicsit bonyolultabb ebben az esetben. De legyen, fogadjuk el, hogy ő volt.... már mindegy Teslanak is

2023. jún. 1. 16:37
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

"Olyan dolgok kitalálásához mint a relativitás elmélet, vagy hogy a gravitációt tér görbűlés okozza, ahhoz elképesztően kell gondolkodni, nem hétköznapi módon."

Ha nem Einstein találja fel a relitivitás elméletet, akkor megteszi más. A gravitációra ugyanez igaz, sőt ez meg is történt, lásd Newtoni gravitáció. Ezek mind olyan szükségszerű felfedezések, amiket valaki előbb-utóbb mindenképpen felfedez, mert szükséges a tudomány továbbfejlődéséhez.

2023. jún. 1. 17:05
 13/13 anonim ***** válasza:
66%

“ és legjobb szakemberek közé tartozhatnák?”

Tartozhatnék.

Előbb a helyesírásban, nyelvhelyességben próbálnék jeleskedni a helyedben.

Fordítva ülsz a lovon: a tudós kutató nem azért küzd, talál fel, fedez fel, hogy híres legyen.

A megismerés, az elméletének az igazolása hajtja, nem a hírnév megszerzése.

De mivel a felfedezései, találmányai a köz javát, a tudomány előrehaladását szolgálják ( vagy nem), ezért nyilván ismertté válik, hogy kinek a nevéhez köthető pl. a Bűvös kocka, a relativitás elmélet, a gyufa, a golyóstoll, az üvegbeton, a telefonhírmondó, stb., stb.

2023. júl. 9. 05:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!