Hogyan érdemes pszichológust választani?
Úgy érzem, sok probléma, ellentmondás, meg szorongás van bennem több tulajdonságom kapcsán is, ezeket szeretném feloldani valahogyan.
Elkezdtem keresgélni, már szinte biztos vagyok benne hogy pszichológushoz szeretnék menni néhány alkalommal, hogyan érdemes ezt megtenni? Akár weboldal ajánlást, akár konkrét pszichológus ajánlást szívesen fogadok, önismereti témában, illetve kissé párkapcsolati jellegű problémákat illetően is.
Van egy adattáruk neten. Én ott böngészgettem. Érdemes megnézni, hogy mióta vannak a szakmában, és mik a fő specialitásaik.
Illetve a visszajelzéseket. De ha nem tudnak vállalni élőben is megmondják. Nekem volt aki más terápiára irányított.
Sehogy.
Ugyanolyan gyengék,ugyaolyan rossz életük van mint neked.
Sikertelenek.
Egy pénzügyi tanár is 23 éves kocsival jár be dolgozni.
Mi lenne,ha arra hallgatnál aki elérte azt,amit te akarsz?
Vagy ha tanulnál,és leszűrnél információkat?
Biztos vagyok benne,hogy millió hiányosságot tudsz megnevezni magadra nézve,ha őszinte vagy.
5
Ahhoz képest az én "sima" pszichológusom már a második alkalom után tudta, hogy depressziós vagyok, mégis foglalkozott velem, és csak a hatodik alkalommal közölte, hogy amúgy nincs meg hozzám a kompetenciája. Nekem kellett volna tudnom, hogy nem foglalkozhatna velem? Én azt hittem van értelme hozzá járni, megosztani vele az érzéseimet...
Ő meg nyilván tudta már az elején, hogy kevés hozzám, csak minél többet le akart gombolni rólam. Aztán megijedt, mert el kezdtem kötődni hozzá (ez is az egyik problémám, hogy túl gyorsan ragaszkodni kezdek), és úgy döntött, megszabadul tőlem.
Ezek után csoda, ha nem bízom bennük?
A mostaniban sem bízom. Ez már szakpszichológus, de az első beszélgetésünk óta sokkal szánalmasabbnak és nyomorultabbnak érzem magam, mint eleddig. Szükségem van nekem erre? Na, mindegy...
Én csak azt mondom, hogy lutri az egész, sok a pénzre megy, és majd lesz ami lesz alapon foglalkozik veled.
Örökre a pszichológusok majma leszel,amíg meg nem jön az eszed kérdező.
Pazarolhatsz annyi időt,amennyit akarsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!