Ha meg lehetne valósítani az elméd feltöltését számítógépre, belemennél vagy nem? Miért?
Tegyük fel, hogy lehetségessé vált a dolog technológiailag. Ha belemész, az történne, hogy rákötnének egy számítógépre miközben mesterséges kómában fekszel, és az agyad egyre inkább a gépes hardveren "működne", míg a biológiai agyadat lassan nem használná. Egy eljárástól minden elhalnának a nem-használt agyrészek, és egy idő után teljesen a gépes hardveren élnél.
Ezek után bármilyen élményt átélhetnél a valóságtól megkülönböztethetetlen virtuális valóságokban, vagypedig áttöltenének egy robot testbe, így a valóságban mászkálhatnál.
Csak akkor "halnál meg", ha nem lenne többé olyan gép amire áttöltheted magad, és az a hardver amin futsz végleg tönkremegy.

100 év és USB-re fogják töltögetni az agyunkat (legalábbis azokét, akik meg tudják majd fizetni a halhaltatlanságot). Belemennék, sőt, ölni fognak a lehetőségért, hiszen a biológiai test sérülékeny, de ha el lehet menteni az idegrendszerem által kiépített egyedi pályákat, útvonalakat egy állandóan karbantartott gépezetben, akkor az csak előny és tovább élhetek még akkor is, ha korlátozottak a lehetőségeim. Idővel érzékenyíteni fogják a robot-testet is és ugyanúgy érezheti majd az ízeket, a szexet.
A kérdésed nemcsak elméleti, a mostani technológiával elérhetjük ezt a szintet, és el is fogjuk, csak idő kérdése.

Nem. Felesleges, hiszen az már nem az én elmém lenne, hanem egy másolata lenne csak annak. Tehát nekem nem igazán van belőle hasznom, ha csak nem akarnék magammal beszélgetni, de az igazándiból megy enélkül is.
Én inkább tehát a saját agyamat védeném maximálisan. Valamilyen önfenntartó rendszerbe raknám, szépen elzárva, hegy gyomrába, páncélszobába, és ilyen avatár testeket irányítanék távolról.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!