Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Titeket is zavarna, ha random...

Titeket is zavarna, ha random emberek odamennek hozzátok, mikor kutyát sétáltattok?

Figyelt kérdés

Többször is előfordult hogy megyek az ebbel és mindig ugyan azzal a kérdéssel árasztanak el:

Mi a neve?

Mennyi idős?

Eleinte reagáltam ezekre de már monoton.

Múltkor egy család jött, de nem kérdezték meg hogy gyerekbarát lehet vele barátkozni? A kiscsaj befordult elém.

Alapból minden bajom van hogy egy idegen odajön mikor az ebet sétáltatom. Bizalmatlan vagyok nem is kicsit.

A kiscsaj odajött ugye elkezdte nézegetni hú há. Pár perc múlva végre sikerült megszabadulni tőlük. Utána jött a horror. Összefutottunk újra. Odajött ismét. Ott kaptam fel az agyvizet mikor elkezdte tépni a fülénél a bört. Na onnantól kezdve mondtam soha többet ne közelítsen meg totyogós, ha sétáltatom az ebet.

A kiscsaj elakarta a pórázt venni tőlem. Anyja mondta neki, ha nagyobb leszel akkor viheted. Azt hittem hogy rosszul hallok. Az én ebemet ne vezesse egy vadidegen. (főleg, ha belegondolunk több perc is eltellik ilyenre)

Nem azért sétálok a kutyával hogy az emberek igényeire tegyek eleget.

(Akit tényleg ismerek és tudom hogy szereti a kutyákat szívesen engedem barátkozni vele :))

Arra lennék kíváncsi, hogy ti mit éltetek át ebben a témával kapcsolatban? Milyen jó/rossz élményetek volt?

A legjobb társunknak a biztonság a legfontosabb meg az egészsége. :)

2023. máj. 26. 16:30
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Attol fugg. Ha normalisan, illedelmesen kozelednek, akkor nem zavar. Leginkabb a pici gyerekektol szoktam tartani, mert sok esetben nem tudjak hogyan nyuljanak az allathoz es normalis simogatas helyett mondjuk belekapaszkodnak a fulebe vagy a szorebe.

Kicsit mas: En ra szoktam mosolyogni idegen kutyusokra es megjegyzem magamban, hogy milyen aranyosak. Ebben szerintem nincs semmi. Illetve ha maga a gazda engedi hozzam a kutyajat, akkor meg is simogatom. Viszont csak ugy nem kezdem el idegenek kutyait gyomoszolni. Ahogy emlitettem, ez alol kivetel, amikor a kutya jon oda a hozzam es a gazda nem hivja vissza.

2023. máj. 27. 02:54
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

"Ami döbbenetes viszont, az a gonosz megjegyzések, vagy a célzott gonoszság. Amikor elment valaki mellettünk és akkorát rúgott a kutyámba, hogyha nem lett volna pórázon, akkor az úttestre repül."

Micsoda?? Ez komoly?

Atyaeg, ez nagyon durva. El nem tudom kepzelni, hogy mi jatszodik le az ilyenek fejeben.

Nagyon sajnalom, hogy ez egyaltalan megtortenhetett veled es a kutyusoddal. Remelem, hogy soha tobbe nem hoz ossze teged a sors ehhez hasonlo emberrel.

2023. máj. 27. 02:59
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Jó sz@r helyen laktok. Én egy vidéki kisvárosban lakok. Az utcánk 60%-a roma. Sok a 0-14 éves gyerek. Eddig mindig megkérdezte mindenki , hogy megsimogathatja e a kutyám. Tegnapi séta alkalmából, a pékség előtt egy 30-as "lány" kérdezte meg. 1,5 éves francia bulldog.
2023. máj. 27. 06:13
 14/18 anonim ***** válasza:
0%

10-es, mi a f@szom az, hogy tök jogosan megharapta? Te viszed emberek, gyerekek közé kutyádat, nehogy már dísz sorfalat álljunk amerre jártok wazze😃. A kutyafutiba meg rövidpóráz, szájkosár(nem vas) kombóban lehet eljutni.

Kezd már a tököm tele lenni, hogy a parkokat egy nagy kutya wc-nek használjátok, meg 10 méteres racsnis pórázzal a 4 méteres sétáló utcát lefoglaljátok, ha meg fölrugom fifikét, én vagyok az állatkínzó.

Igen, vannak normális kutyások, 100-ból 2, itt is van egy néni, 2 kutyája van, rövidpórázon elviszi őket valahova, sose látni, hol vannak. Nem az emberek, gyerekek közt hugyoztatja, meg játszatja őket. Ő vállalta a kutyákat, meg a vele járó kényelmetlenséget is.

Én nem akarok kutyát, se kutyasz@rt,se kutyahugyot szagolni. Szép, zöld, tiszta, biztonságos környezetet akarok, ahol a gyereket nyugodtan el lehet engedni játszani és nem azt kell figyelni, hogy melyik idióta, elkényztetett kutya nézi zsákmánynak, amikor szalad.

Nektek kell a kutya, oldjátok meg, hogy ne zavarjatok vele embereket. Amúgy meg a saját kertedet úgy sz@ratod,hugyoztatod szét, ahogy akarod, persze egy bizonyos határon belül, mert a szomszédok ott is feljelentenek, birtok védelmet kérhetnek, ha árad a bűz a putridból😃

2023. máj. 27. 07:21
 15/18 anonim ***** válasza:
#15 Látom a szövegértés rohadtul nem megy.írtam, hogy valaki KÉRDÉS NÉLKÜL TAPOGATJA A KUTYÁT. Bocs a capslockért de úgy látszik máshogy nem fogod fel. Nem arról van szó, hogy Fifike rávetődik a játszó gyerekekre és ki kell kerülni nagy ívben. Hanem hogy anyuka leszarja, hogy az a kutya mondjuk veszélyes is lehet természetéből adódóan, aztán mosolyogva nézi ahogy rávetődik a gyereke. Aztán ha a kutya lekapja a gyerek fejét, megy a feljelentés. A mi házörző cane corso kutyánk is olyan volt, hogy mi nyúzhattuk akármeddig, evés közben is, mindenhogy. De idegeneket nem tűrt meg. Elment mellettük az utcán nyugodtan, de ha idegenek nyúltak felé morgott. Különben nehezen lett volna olyan jó házörző. Most ausztrál juhászkutyám van ami kifejezetten egy aranyos fajta, egy közepes szőrgombóc. És akár hiszed akár nem, vannak emberek akik leszarják a kutya személyes terét, és szabályosan rávetődnek kérdés nélkül mert jahjjj de cukimuki biztos nem harap. És ilyenkor igenis jogos ha a kutya, akinek ilyen a jelleme, traumatizálták és fél, stb. odakap. Egy Aussie nem fog odakapni mert terelőkutya, örül ha szeretgetve van. De k*rva szomorú hogy azért kell egyes helyeken szájkosárral sétáltatni a kutyákat, mert egyeseknek semmi sem szent, nem tisztelik a kutyát, a személyes terét, a szükségleteit, csak annyit fognak fel belőle hogy cuki.
2023. máj. 27. 07:33
 16/18 anonim ***** válasza:
0%

16-os, úgy látszik te nem fogtad fel.

Mi az hogy a kutya személyes tere? Ez már önmagában egy vicc. Maximum a saját kertedben, lakásodban. Ahogy közterületre viszed, ez megszűnik létezni. Azt meg, hogy mi a jogos, majd a bíróság eldönti egy kutyaharapás esetén, de megsúgom, nem érzelmi alapon döntenek, hanem a törvény betűje szerint. A kutyásnak kötelessége úgy tartani a kutyáját, hogy ne veszélyeztessen embereket, gyerkeket. Ha kirohan a kutyád az útra, én elütöm és össze törik az autóm, te fizetsz mint a katonatiszt, te állsz minden költséget, ezt jó ha tudod. Ha mondjuk engem úgy megharap(kizárt), hogy nem tudok dolgozni, azt is fizeted.

Mielőtt azt gondolod, hogy valami kutya gyűlölő vagyok, elmondom, hogy legutóbb nekem is egy cane corso kislány volt, előtte is nagy kutyák voltak, pontosan tudom mivel jár a kutya tartása. Én a kutyák gazdáit gyűlölöm, de nagyon. Mint feljebb írtam, egy-egy kivétel van, nagyon kevés. De ha a kutya kapkod felénk, a kutyát vagyok kénytelen felrugni.

2023. máj. 27. 07:49
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Más ha csak random , odakap a kutya felé , s úgy megharapja. Hiába van rövid pórázon. Engedély kérés nélkül nem nyúlunk idegen kutyához. Aki olyan hülye , hogy mégis, és még harapja a kutya a kezét, hát így járt. Más , ha a kutya kapkod. Mondjuk , ha rövid pórázon van, akkor csak megint hülye aki belép a széles terébe. Igenis van neki. Legyen az kutya +40cm , de van. A sok agyatlan nevelje meg a gyerekét, hogy ilyet nem csinálunk. Mint írtam , erre sok roma gyerek van, érdekes azok megkérdezik. Olyankor mégrövidebben fogom a kutyát , mert nyal és ugrál . Mégis fogom s leültetem, hogy a normális gyereket véletlen se lökje meg , karmolja meg. A nénikének akit , írsz, sem nyúlkálnak a kutyáihoz. Gondolom. Te sem szeretnéd, ha az utcán, random megérintelek. Esetleg a szádba nyúlok. Természetesen harapni fogsz. 15-ös.
2023. máj. 27. 08:15
 18/18 anonim ***** válasza:
Széles= személyes
2023. máj. 27. 08:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!