Nem viselem jól, ha valakivel nem egyezik a véleményem, mit tegyek?
Leginkább akkor van ezzel bajom, ha beállítanak mindenféle hülyének, aki rosszul gondolkodik, mert nem helyes a véleményem. Aki normálisan megmondja, hogy ő nem ért ezzel egyet, szerinte máshogy van, az oké, de az is zavar valamennyire.
Családban mindig én voltam a hülyegyerek aki mindig mindent rosszul gondolt rosszul csinált és bármit akart nem volt meghallgatva, azt sem én dönthettem el, milyen hajam legyen szalagavatón vagy milyen ruhát vegyek fel egy osztálybuliba, mert az én ízlésem szar. Gondolom innen jön, hogy rosszul viselem az ilyet.
Nem kell személyesen venni. Minden embernek van valamilyen ostoba, ízléstelen vagy egyszerűen csak tényszerűen helytelen véleménye és a véleményük amúgyis folyamatosan változik ezer meg egy dologról.
Hagyatkozz többet a saját véleményedre és megérzésedre. Ha pedig ilyenekbe próbálnak beleszólni, mint a frizurád vagy a viseleted, csak söpörd félre. Előbb vagy utóbb úgyis rájössz magadtól, hogy tényleg szar-e az ízlésed vagy sem.
Valamennyire magamra ismertem a leírásodból. Elmondom, én hogyan működöm, te meg eldöntöd, mennyire igaz rád.
Én - még ha tévedek is - meg tudom indokolni, mit miért gondolok. Ha valaki rámutat egy hibára az érvelésben, vagy tud olyan érvet hozni, amire én nem gondoltam, az abban a pillanatban kellemetlenül érint, de másnap már örülök neki, és felnézek az illetőre.
Viszont azt nagyon nehezen viselem, amikor mondjuk szépen levezetem a véleményemet, és fordítva annyit kapok, hogy "én ezzel nem értek egyet". Ilyenkor várom a folytatást, hogy akkor tessék kifejteni. Ha ilyenkor otthagynak, azt úgy élem meg, mintha a focipályán kapura lőnék, mire az ellenfelem közli, hogy neki ez nem gól, és lesétál a pályáról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!