Kicsit furcsa kérdés, de hogy mondják más szóval, ha egy férfinak vékony, női hangja van? Egy görög vagy latin szót keresek, de az istenért sem jutna eszembe. Köszi előre is:)
magas, lágy, törékeny ?
Szerintem a magas jó lesz ide.
psíli
lepti foní :):)
Beírtam a google-fordítóba még, hogy magas,magas hangú, vagy vékonyhangú, már nemtom , melyik. :)
Jé, most nézem a Wikipédián, beugrott 1 szó:
Bariton
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Disambig.svg A „Bariton” lehetséges további jelentéseiről lásd: Bariton (egyértelműsítő lap).
Hangfajok
Női hangok
Szoprán
Mezzoszoprán
Alt
Férfi hangok
Kontratenor
Tenor
Bariton
Basszus
m v sz
A bariton (az ógörög barütonosz, azaz mélyen hangzó kifejezésből; latinul: baritonans, baritonus, olaszul: baritono) a leggyakoribb, középfekvésű (a tenor és a basszus közötti) férfi hangfaj, illetve szólam. A franciák a baritont basse-taille, értsd: mély tenornak nevezik vagy concordant-nak (mert a bariton hangterjedelme a tenorokkal és basszusokkal „összeegyezik”). Ezt a szólamot a szólamkönyvek a 17. századig vagannak vagy quinta voxnak nevezték.
*Áh, ez a bariton asszem mégse az lesz, ez a középső asszem . xd
Akkor legyen szoprán. :):)
Amikor általánosba jártam, ott 3 felé bontotta az énektanár az énekkarosokat, volt Alt, Mezo, és Szoprán. :):)
Beszédhangra vagy énekhangra gondolsz? Feminin hang, esetleg?
Mondjuk csak egy tipp.
Ez esetleg?
A falzett (olaszul: falsetto, „fals”) olyan éneklésmódot jelent, amelyet az úgynevezett fejhangon éneklő férfiak alakítottak ki. A falzett a természetes énekregiszter után következő hang, ami a szájüreg felső padlásához ütődve érvényesül, hangfenékül a fej szolgál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!