Egyes embereknek mitől nagy a szemgolyója?
Namost nem magára a szemgolyóra gondolok, hanem azon belül is (kicsit gyerekesen írom) van egy kisebb golyó, ami minden embernek fekete és benne van a nagyobb golyóba, a nagyobb golyó viszont van akinek barna, van akinek kék, van akinek zöld. Ezért mondják, hogy kékszemű, zöldszemű stb.
A kisebb golyó tehát mondenkinek fekete és általában kicsi. Szinte majdnem minden embernek kicsi-kisebb. Nekem és a testvéremnek viszont nagy a kisebb szemgolyó is. Kék szeműek vagyunk mindketten és mindkettőnknek nagy a kisebb szemgolyó, majdnem a teljes kék mezőt kitölti?
Én nem láttam még csak egy embert rajtunk kívül, akinek nagy lett volna, csak nekünk.
Mi miatt nagy a pupilla szemgolyónk?
Meg gondolom másnak is, csak nagyon ritka, ezért kérdezem "egyes emberek"- ként.
Istenem… fájt olvasni, hogy általános 6.-os biosz tananyaggal nem vagy tisztában.. pupillának és írisznek hívják..
De hogy a kérdésedre is válaszoljak.. igen vannak akiknek nagyobb a pupillájuk alapból. Nekem normális testvéremnek alap helyzetben 2x akkora.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!