Az emberek többsége valóban nem spórolós, ha igen akkor miért?
Az emberek többsége tényleg nem spórolós, én baromira spórolós vagyok, nekem 280.000 Ft havi jövedelmem és így is több mint tízmillió forintot már félretettem, pedig csak 34 éves vagyok. Egyszerűbb mindent megnézek hol olcsóbb olyan hogy gyorsétterem kizárt (hihetetlen drága az a puha zsemle egy
kis hussal egy saláta levéllel egy vékony szelet paradicsommal), autóval közlekedés csak végszükség esetén, inkább tömegközlekedés, nyáron egy lángosos az valami hihetetlen pénzt pazarlás..
Nyilván nem sírba akarom vinni a pénzt, hanem egy nagyobb dolgot venni, azt is úgy, hogy megérje, úgy vettem észre hogy az emberek többsége szórja a pénzt, nem érdekli hogy hol eszik, mit eszik, mennyibe kerül, ha kell felvesz hitelt egy hatalmas plazma TVre és még sorolhatnám..
Nyilván hogy ha több milliós fizetésem lenne akkor is ilyen lennék. Ez szerintem valamilyen alaptermészet lehet, ti hogy vagytok ezzel?
A magyarok pénzügyi tudatossága a béka rottyantója alatt van.
Ugyanakkor az, hogy egy lángos drága, nem azt jelenti, hogy nem éri meg megvenni, ha épp nyaralsz és a strandon vagy.
Ahogy az sem jelenti azt, hogy valaki szórja a pénzt, hogy eszik eg ylángost vagy gyrost.
Mi a párommal pl kitűztük azt, hogy minden hónapban félreteszünk 400ezer forintot. Átlagosan, szóval valamelyik hónapban többet, van amelyikbne kevesebbet. Persze lehetne ez 410 is, ha nem ülnék be a haverokkal havonta kétszer egy helyre ahol kissé drágák az italok és rohadt jó hamburgereket adnak, de kérdem én, többet ér az a 10ezer forint mint az, hogy inkább kuporgatva éljem a 20as éveim évgét?
Mi, Y generációsok azt örököltük a szüleinktől, hogy "DÓÓÓGÓOZZÁÁÁÁÁ" meg hogy "SZÓRAKOZÁSRA NEM KÖLTÜNK, ANNAK NINCS HASZNAAAA!":D
Aztán ha ránézünk apánkra, aki ha nem dolgozik akkor alszik vagy eszik, de semmi hobbija nincs, úgy élnek anyánk mellett mint két idegen, mert a sok munka és teher közben elfelejtettek beszélgetni az elmúlt 20-30 évben... viszont teremtettek egy stabil anyagi bázist a nagy semmiből...
... de biztos, hogy egy kicsivel kevesebb nem lett volna több?
"és így is több mint tízmillió forintot már félretettem,"
Saját ingatlant mikor óhajtasz venni? Vagy már az is van, és így van ennyi megtakarításod?
Egyébként pedig nem kell ennyire görcsösen spórolni, hogy már egy lángost is drágálsz. Megveszed pl. üresen, aztán otthon úgy turbózod fel, ahogy akarod.
Szerintem te nagyon átestél a lónak a másik oldalára.
Itt vagy 34 éves, és éltél már valamit? Vagy most van célod, hogy mire spórolsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!