Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Azt érzem, hogy képességekben...

Azt érzem, hogy képességekben nem tudom felvenni a versenyt a mai fiatalsággal és óriási hátrányban vagyok! Más is van így ezzel? Hogy boldogulok én így 20-30 év múlva?

Figyelt kérdés

31 éves vagyok részben informatikai területen dolgozom, de elég alacsony szintű munkakörben kevésbé jó fizetésért, mert nemcsak normális nyelvtudásom nincs, de szakmai/kognitív téren sincsenek jó képességeim (nem értek a programozáshoz hanem sima adminisztrátor vagyok).

Rátaláltam erre a cikkre és elborzasztott mennyire nagy hátrányban lehetek én most.

[link]

Olyan dolgokkal foglalkoznak manapság a mai kisiskolások amire nekem álmomban se volt lehetőségem és sosem fogok érteni hozzá. Ennyi idősen én gumilabdát rugdostam az iskola falához nemhogy eco városmodellt tervezzek projektmunkában.

A mai fiatalok nyelvtudás tekintetében is óriási előnyben vannak velem szemben. Rengeteg kéttannyelvű suli van és az angol már annyira alap nekik, hogy érettségi előtt akár a felsőfokút is leteszik (én meg egyetem alatt szenvedtem egy nyomorult B2-es papírért).

Ráadásul már ebben a mesterséges intelligenciás/programozósdni/technovilág légkörben szocializálódtak. 3 évesen feltelepítenek egy app-ot, 5 évesen LEGO programozásra tanítják őket, 12 évesen meg középfokú németből nyelvvizsgáznak (amit én sosem tanultam mert még az angol sem megy).

Ilyen hátrányokkal mégis hogy lehet érvényesülni a mai világban, mikor már vannak sokkal jobb képességű fiatalok? Azt érzem, hogy egy selejt, semmirekellő vagyok.

2023. ápr. 23. 11:53
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Erősen tulgondolod.

Több ismerősöm is matematikát és egyebeket tanít egyetemeken, és sokan (nem mind) siralmasan gyengék.

És csak kevés gyerek foglalkozik ilyesmivel. A te kirodban is megvolt a lehetősége. A programozás kb. 70 éves

2023. ápr. 23. 12:03
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Régebben is voltak kiváló tanulók és most is vannak gyengébbek, akik adminisztrátorok. Teller Edét is így láttad anno ...?
2023. ápr. 23. 12:30
 3/5 A kérdező kommentje:
#2: Teller Edét nem ismertem, mivel nem éltem akkor. Csak azt látom, hogy rengeteg gyerek keni vágja az informatikai dolgokat már általános iskolában, nyelveket beszél, nyitott és befogadó mindenre és magába szívja az összes mainstream dolgot, amiről én totál le vagyok maradva.
2023. ápr. 23. 13:04
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Az a cikk egy nagy hype. Ahelyett, hogy ilyenekkel demotiválod magad, tanulj és fejleszd magad célirányosan.

Én korrepetáltam kicsiket, mentorálok és tanítok "nagyokat" (felnőtt embereket egyetemen, ill onboarding során munkahelyen), kb ugyanott tartanak technológiai fejlettségben. A z és alfa generáció az informatika és a technológia olyan szeletéhez ért jobban, ami szakmailag lóf*szt sem ér. Közösségi média - és mobilközpontú a skilljeik nagy része, lekarmolom magam néha, olyan szinten képtelenek használni a Google keresőt problémamegoldásra. A chatgptre is inkább a harmincasok ugrottak rá, nem a tinik.

2023. ápr. 23. 13:16
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
És azt lehagytam, hogy ez még mindig a népesség töredéke. Aki nem it területen tanul vagy dolgozik, annál hatalmas a sötétség. A legtöbb embernek ez még mindig bűvésztrükk, mert humán beállítottságúak. A többségnek nem áll rá az agya. Sokszor még progsulis gyerekeknek sem, csak a szülő szeretné.
2023. ápr. 23. 13:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!