Milyen emberre, emberi viselkedésre mondjátok azt, hogy nem mutatja ki az érzéseit? Mit értünk ez alatt (példákkal megvilágítva)?
Szerintem aki nem mutatja annak nincsenek érzései.
A szeretet nem olyan ami attol adna komfortérzést, hogy ne adhasd ki.
Itt is sokan kèrdezik pl be merje e vallani a másiknak hogy többet akar vagy ne.
A szeretet az áradni akar, kitörni belső feszültséget vált ki ki akar törni áramlani a világra
Én is ilyen ember vagyok.
Egyébként olyanokra szokták ezt érteni akik másokhoz képest egy sokkal visszafogottabb formában, vagy egyáltalán nem mutatják ki az érzéseiket vagy reakcióikat.
Minden helyzetben nyugodtak, és ugyanolyan az arckifejezésük, nem kapják fel a vizet hamar. Ha igen, akkor sem fognak szélsőségesen viselkedni. Nem igazán tudod róluk leolvasni az aktuális állapotukat sem, mert ugyanolyannak fognak tűnni mindig, akkor is ha éppen nagyon boldogok, szomorúak, stb.
Én például ilyen vagyok, ha van is valami reakció akkor az mindig visszafogott lesz. Társas szituációkra értem ezt például. Például, ami eszembe jut példának az az nem úgy fejezem ki az örömöm mint mások. Szilveszterkor néztük a tüzijátékozást, mindenki más majd kiugrott a bőréből, én pedig csak simán álltam egy helyben és mosolyogtam. Nagyon élveztem egyébként, a lezárások alatt nem voltak tüzijátékozások, szóval ez volt az első alkalom hogy sok idő óta láthattam. De a maximum a mosolygás volt nálam, pedig én is ugyanolyan izgatott voltam mint bárki más.
Ellenpéldának egy ismerősömet tudom felhozni, aki sokkal kifejezőbb nálam. Ha örül valaminek néha ugrál is, beszéd közben vadul gesztikulál, meglepettségében kiabál, kifejező a mimikája is. Néha önkéntelenül is hangos tud lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!