Egyes gazdagok/nagy lehetősséggel rendelkező emberek miért élnek hétköznapi életet?
Nem rég kiderült az egyik ismerősömről, hogy külföldi presztízs egyetemeken végzett és felkérte a Corvinus egyetem előadónak, ehhez képest buszsofőr, mint én.
A másik ismerősömnek a fia meg egy országgyűlési képviselő, ehhez képest folyamatosan azon izgul, hogy milyen lesz a nyugdíja.
A harmadik meg ugyanabba a középszerű szakgimibe járt, mint én de közben hol az USA-ban töltötte az egész nyarat, hol Új-Zélandon, stb. meg az apjának lovai vannak, de annyi, hogy külön személyzet kell a gondozásukhoz. Ezek mind csak úgy mellékesen derültek ki, sosem hencegett velük, mint ahogy a legtöbben teszik.
Egyszerűen nem értem, hogy ezek az emberek minek süllyednek le erre a szintre, ha sokkal többre lennének hivatottak/élhetnének jobb körülmények között.
.ert valszeg nem ők érték el nem saját siker. Nem megérdemelt siker.
A buszsofőr pl önerőből segitseg nelkul csak a buszig jutott. Nem lát magában többet.
Aki nyaral meg lovak hát valszeg az neki is apja munkájának gyumolcse es nem az ő érdeme.
A nyugdíjon aggódó meg szintén ilyen önbizalomhiányos lehet.
Vannak gazdag emberek a közvetlen közelemben.
Van olyan akinek ha nem fekete pénz lenne a vagyonának a 80%-a, még a top 50 magyarban is benne lenne.
És a csávó ugyanabban a büdös pólóban jár 5 napot
Még a mosószeren is spórol, a boltban ha valami felmegy 10 forintot akkor sír érte.
Egy dologra költ csak rendesen
Nőkre és autókra
Nagyzolással csak a rossz közeget vonza maga köré az ember, azokat akik csak a pénzedért szeretnek és csak ezért vannak körülötted.
Szerintem nem érdemes rivalkodó életet élni, célszerű olyan dolgokra költeni amik boldoggá tesznek.
Az meg hogy ki milyen karriert választ az az ő dolga, ha szereti valaki a buszokat és nem probléma a pénz, akkor miért ne menne el buszsofőrnek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!