A külső határozza meg, hogy bánnak velem?
Középkorú nő vagyok. Viszonylag sok férfi kollégám van. Az utóbbi hónapokban fogytam 10 kilót és elkezdtem finoman sminkelni. Pár napja észrevettem, hogy a férfi kollégák közelebb állnak hozzám, miközben beszélünk a munkáról, többet mosolyognak, kedvesebbek. Nem flört, sőt, semmi tolakodás nincs benne, egyszerűen szívesebben vannak a társaságomban.
Lehetséges, hogy a férfiak akkor is jobban kedvelik a "jó nőket" amikor nem is akarnak tőlük semmit és csupán a kivirágzásom miatt szívesebben dolgoznak velem?
Igen, sajnos a külső határozza meg a bánásmódot egyértelműen én is ezt tapasztaltam!
És pont tegnap láttam ez egyik youtuber csaj videóját, ahol éppen arról beszélt, hogy amikor lefogyott, olyanok keresték meg, akik előtte mind elutasították őt - tehát nem a személyiségéért, hanem csak a külsejéért akartak vele lenni, persze elhajtotta őket a fenébe!
Szomorú, hogy csak a külcsíny számít!
Persze!
Egy szép nővel mindenki kedves.
Egy ronda kövéret meg még le is köpik.
Szerintem ne essünk a fekete-fehér gondolkodás csapdájába: igen, számít, de nem kizárólagos. Ugyanolyan jó fej maradtál, mint eddig, de pluszban még csinosabb is lettél, és ez a pozitív elmozdulás a mérlegen megmutatkozott az emberi kapcsolataidban is. Ez nem azt jelenti, hogy CSAK azért kedvesek veled, mert csinosabb vagy.
Arra meg ki sem tértem, hogy mi van akkor, ha a külsőd, valamint a megítélésed nem egymás függvénye, hanem egymástól független, párhuzamos következményei egy pozitív lelki változásnak.
"ezen én is tűnődtem, hogy talán magabiztosabb vagyok így, hogy csinosabb vagyok"
Visszamennék még egy picit: miért fogytál, és miért kezdtél sminkelni? Mi változott meg benned?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!