A feministák miért sértődnek meg azon, ha feministának hívják őket?
Én feminista vagyok (egyenlőségben hiszek, nem abban, hogy a nőknek több dolog jár, ha a férfiak joga csorbul csak a nemük miatt, azért ugyanúgy kiállok)
Azért, mert manapság nem erre szokás használni ezt a kifejezést és rettentően pejoratív. Illetve azzal az elvvel nem azonosulok, sőt kb ellentétes a véleményem.
Manapság a pedofilok is megsértődnek ha pedofilnak hívják őket, és nem efebofilnak vagy MAP-nak (minor attracted people).
Sajnos ilyen bohóc világban élünk. Ha a dolgokat nevén nevezed, akkor az összes hópihe sikongatós lábrángást kap.
Nézz csak be a fogyókúra rovatba. Ott is kitör a hiszti ha valakit túlsúlyosnak vagy elhízottnak neveznek. Ott csak husik, gömbölydedek, farosok és töltöttgalambok vannak.
Nem tudtam, hogy megsértődnek, én nem szoktam.
Azon szoktam inkább kuncogni, mikor rossz dolgokra mondják, hogy feminizmus, vagy valakire valamilyen teljesen más miatt mondják, hogy feminista.
A férfiak ezt a szót konkrétan sosem ésszerűen használják, hanem szinte kizárólag mocskolódásként (pl "büdös k..rva" helyett), olyankor, amikor egy nő valami számukra negatívat csinált. Olyat még életemben nem tapasztaltam, hogy ezt a szót semleges kontextusban használjátok.
Ráadásul olyan elvont témákkal kapcsolatban is felhozzátok amiknek az ég világon semmi köze sincs ehhez az ideológiához/mozgalomhoz, hanem csak simán bssza a szemeteket. Pl láttam már, hogy egy idióta szerint a cuck fétist, vagy mit a feministák találták ki, hogy megalázzák a férfiakat, vagy hogy egy nő csak a feminizmus elterjedése miatt csalhatja meg a párját, mert bezzeg ilyen nem volt régen... Ha ilyen témáknál használod a feminizmus szót akkor logikus, ha egy kicsit hülyének néznek.
Amúgy meg ha tippelnem kéne, azt mondanám hogy neked sem tetszik, ha a "férfi" szót ilyen értelemben használják. Legalább is sokan kikérik maguknak amikor egy nő "pff férfiak....🙄"ozik, hiszen ebben a kontextusban a "férfiak" inkább azt jelenti, hogy ösztönlény.
Azt meg erősen kétlem, hogy akkor is ilyen reakciójuk lenne a nőknek, ha normál kontextusban, negatív töltet nélkül hívod őket feministának, mert érdembeli párbeszédet akarsz folytatni a nézeteiről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!