Szerintetek John Kramer a Fűrészből, vagy Walter White a Breaking Badből az intelligensebb?
Walter White.
John Kramer nem valami nagy szám ilyen szempontból. Ilyen mérnöki dolgokban, szerelgetésben ügyes, de kb ennyi.
#4:
Ha novella méretű érveket akarsz, menj egy filmes fórumra.
Elgondolkodtato ez a kerdes, kifejezetten tetszik, koszonom hogy feltetted.
Szerintem Walter intelligensebb. Meg is mondom miert.
A fureszes figura is okos, ez teny, viszont szerintem neki korlatozottabb a tudasa mint Walternek. John nagyon ert az emberek manipulalasahoz, illetve hogy hogyan kell egymas ellen kijatszani oket, a csapdait, palyait is ezek alapjan allitotta ossze, tombol bennuk a kreativitas.
Viszont Walterben -amellett hogy ezek szinten mind megvannak - sokkal tobb van, szerintem Mr. White sokkal kreativabb, sokoldalubb szemelyiseg, es velemenyem szerint tobb helyzetben feltalalna magat az intelligenciaja reven, mint John. Persze a Fűrészt nem sok helyzetben lathattuk, joval korlatozottabb volt a karaktere, de ugy gondolom hogy nem tudott volna ep borrel keresztulmenni azokon a dolgokon amin Walter siman atment.
7. Köszi a választ, örülök, hogy elgondolkodtatónak találtad. Igen, Walterből sokkal többet láthattunk mint Johnból sajnos. Walter valószínűleg
gyorsabb gondolkodó, nameg ahogy "megmentette" Jesset a sorozat végén látszik, hogy még ahhoz is minimum konyít, ami Johnnak a szakterülete. Szóval az unblock tudását én is magasabbra helyezném, a történelemben pedig mind a kettő karakter megmutatta tudását. Az intelligencia nem az adott egyénben lévő agyi potenciált fejezi ki? Mert ha igen, akkor a tudás ilyen szempontból nem sokat számít. John tervezési, emberek kiismerésére vonatkozó intelligenciája szerintem magasabb mint Walteré. Amit a 3. részben például leművelt, nagyjából emberfeletti intuíciónak tűnt nekem. Persze, a Fűrész filmek talán thriller-horrornak számítanak, nem csoda ha eltúlozzák a "főgonoszt". Egyébként ha jól tudom, mind a ketten kb 2 évet éltek a rák diagnózis után. Szóval nem láthattuk, ahogy John tervel, stb, Waltert pedig végig nyomon tudtuk követni. Szóval, így nem csoda, hogy John cselekvései tűnnek emberfelettinek. Na mindegy, aki erre a katyvaszra tud írni valami értelmeset, írjon nyugodtan, elolvasok minden választ és előbb-utóbb válaszolok rá. Csak kicsit ittas vagyok most.
Itt nem arról van szó, hogy ki az "intelligensebb".
Mindegyik az, a maga módján, abban, amit csinál. Egyik sem okosabb a másiknál.
Ez olyan, mint pl. a sportban, az egyik nagyon jól úszik, a másik nagyon gyorsan fut. A saját terepén egyik sem győzné le a másikat.
A világban egyensúlynak kell lennie. Elvileg. Kár ezen filózni.
Különben is, ha valakinek a Breaking Bad c. sorozat tetszett, az úgyis walter-t fogja annak mondani, akinek meg a Fűrész c. filmsorozat tetszett jobban, az meg Kramer-t. Én meg mindkettőt szeretem, ezért tudom reálisan, elfogulatlanul megítélni, hogy melyik az "intelligensebb". Mindkettő, amúgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!