Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Gyerekkori csúfolás kihat az...

Gyerekkori csúfolás kihat az önbizalmadra felnőttként?

Figyelt kérdés

2023. márc. 19. 11:35
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
53%
8 nem a gondozók. A szülők.
2023. márc. 19. 15:34
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem meg bárki lehet céltábla , otthoni dolgoktól függetlenül.

Nálunk pár fiú általánosban eltakarta az arcát, hogy véletlenül se nézzen rám. Azzal ijesztgettek egymást, hogyha nem maradnak a többiek csendben, akkor meg kell engem puszilni. Pedig nem voltam csúnya lány, teljesen átlagos voltam. Az egész gyerekkoromat megalapozta ez a pár fiú. Hozzátesz az is, hogy otthon sem voltam dicserve, sosem mondták otthon ,hogy szép, ügyes vagyok. Igazából nem is nagyon szóltak hozzám.

A mai napig baromi kritikus vagyok magammal, nincs olyan nap, hogy ne jutnának eszembe volt osztálytársak szavai. Hiába tart a férjem gyönyörűnek, kapom azt a visszajelzést, hogy szép vagyok, nem is hiszem el és kezelni sem tudom a bokokat.

2023. márc. 19. 16:43
 13/16 A kérdező kommentje:

#12: Velem szinte ugyanez van sajnos. Engem általánosban csúfoltak a fogaim miatt. (Kissé előre álltak és volt az első két fogam közt egy rés. Később lett persze fogszabályzóm.) Volt, hogy az osztálykiránduláson a buszon röhögtek rajtam, hogy rotációs kapa vagyok. Nem mertem mosolyogni egy idő után. Mindig eltakartam a számat. Akkor amiatt csúfoltak,hogy hogyan nevetek.

Amúgy átlagos voltam kinézetre (vékony alkat, kék szem, barna haj,ovális arcom van) Ezt leszámítva. De sokaknak van kusza fogsora gyerekkorban.

Egy akkor szőke nagyszájú kislány osztálytársam mindenért belém kötött. Emlékszem ha orrot fújtam, rámszólt, hogy nem hallja tőlem a tanárt. Ha kreppelt hajjal mentem iskolába, azt mondta úgy nézek ki mint egy óvodás. Holott voltunk 10 évesek... Nem hívtak szülinapokra. Ami akkor baromi rosszul esik egy kisgyereknek.

Ezeknek köszönthetően csendes, visszahúzódó lettem.

Gimiben is gúnyoltak, hogy ronda vagyok. Az volt a legrosszabb,mikor az osztály "menő" lányai azon röhögtek, hogy szerintük az én tablóképem a legrosszabb. Azt szét is téptem utána.

Elmentem egy kozmentikushoz, hogy a szalagavatóra sminkeljen ki. Mikor meglátott, azt mondta, hogy úristen de gyönyörű vagy, miért nem mész modellnek? Azt hittem szivat. Érdekes, hogy az embereknek milyen különböző a véleménye a másikról.

Olyan szintű önbizalomhiányom lett, hogy kerülöm azóta is a tükröket. Utálom magam. Nekem is hiába mondja a párom, hogy higyjem el szép,csinos vagyok, tetszem neki. Folyton úgy érzem mindig mindenhol én vagyok a legcsúnyább.

Gondolkodok a pszichológuson. Hátha lenne erre megoldás.

Hihetetlen, hogy a kisgyerekek szavai mennyire sokat számítanak sajnos. Bele se gondolnak akkor. Persze nem mindenki ragad bele ebbe,mint én. Örülök, hogy sokatoknak sikerült túllèpni rajta.

2023. márc. 19. 18:54
 14/16 anonim ***** válasza:
#13 igen, ezek az emberek nem is sejtik mit okoznak a szavaik egy életre
2023. márc. 19. 19:00
 15/16 A kérdező kommentje:

#14: Persze, mert gyerekek még általánosban. Mondjuk középiskolában azért már lehetne annyi eszük, hogy nem gúnyoljuk a másikat.

Kíváncsi lennék, hogy majd a sajàt gyereküknél hogy kezelik ezeket a dolgokat...

2023. márc. 19. 19:55
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Engem az elálló füleim miatt csúfoltak rengeteget. Felnőtt koromban megműttettem, nagyon jól is sikerült. De a régi sebeket ma is hordozom. - Sajnos nem csak a középiskolásoknak,de még sok felnőttnek sincs sok esze. Ők is ugyanúgy kicsúdolják a másikat.
2023. márc. 27. 10:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!