Szerinted normális, vagy túl sokat eszek?
23/F vagyok. 177 cm, 82kg.
8 órában dolgozom. ülő munkát, számítógép kezelő vagyok, azonban, mivel 20 percre van a munkahely, biciklivel megyek, kB 3 km. le írok pár napit az étrendemből!
kávét ittam reggel 5.20 kor: 1 cukorral, 1 tejporral.
tegnap reggeliztem 8:00kor: 1 db szendvics kenyérben volt; vaj, 2 szelet párizsi, 3 karika zöld paprika, +vaníliás joghurtot ettem. aztán délig folyadékot ittam csak(savmentes viz), ebédltem munka helyen 12.10 kor; Húsleves, rántott csirkemell, krumpli pure, cekla.
aztán mikor haza értem 15.30 kor ettem egy almát, meg 2db kekszet . aztán estére 17.30 kor vacsoráztam: májkrémes kenyér,, paradicsommal. ennyit ettem tegnap.
Mai étrendem;(ma itthon voltam, mint mindenki)
kávéztam reggel 8.40 kor; 1 cukor, 1 tejpor.
reggeliztem 9:00 : hagymás tojás rántotta, 1 szelet kenyér.
ebédeltem 13:00 paradicsom leves, Milánói. aztán 15;00kor ettem egy banánt meg egy túrórudit. este pedig 17.30 kor vacsiztam egy melegszendvicset, sajtal, ketchuposan. napi 2 liter vizet iszok meg. persze nyáron 5 litert kb.
szerintetek ez hány kalória amit még eszek naponta? sok? egészséges vagyok, csak 1 betegségem van, 17 éves korom óta az a neve hogy Hypertonia Bno kódja I10H0 ,, reggel 1 tablettát szedek rá Vidotin Komb 4/1,25mg gyógyszert, meg egy fél tabletta bisogammát. de teljesen egészséges vagyok
Nem sok, csak egészségtelen.
Az ilyen pedig nem értelmezhető mennyiség, hogy " paradicsom leves, Milánói."...
Nem mindegy, hogy 300g vagy 800g az a milánói amit betolsz.
Amúgy szerintem sok egészségtelen dolgot tolsz.. mint például a "cukor, párizsi, májkrém, rántott dolgok.."..
Igen, ha az egészséges élet a cél akkor a rántott dolgok annyira nem jó hozzávalók.
"rántott csirkemell, krumpli pure,"
Ezt is el lehet készíteni kevésbé kalória dúsan.. illetve a krumpli pürét úgy is, hogy hemzseg benne a zsír a tej és a vaj végett..
Kezdésnek kezd azzal, hogy mindennel amit a szervezettedbe beviszel grammra pontosan megnézed a súlyát és rákeresel, hogy "xy kalória". Nyilván kész termék esetén könnyebb, mert rajta van, de annyi a lényeg, hogy írd magadnak fel ezeket napi szinten.
Ami főzött étel, ott nehezebb, de nagyjából kiszámolható. Tudod kell milyen alapanyagok kerülnek bele. Már alapból az nem mindegy, hogy mondjuk egy ételbe milyen a tejszín zsír tartalma ami belekerül.. Az sem mindegy, hogy milyen kenyeret tolsz. Ez sokkalta több utána járást és olvasást igényel, mint az leírható lenne pár mondatban.
Az is megoldás lehetsz ha bekövetsz videósokat akik ilyenekkel is foglalkoznak.
Köretekben is tudsz nagyot előre lépni, ha mondjuk a krumplipüré kiteszi a köret 40%-t a zöldség köret meg mondjuk 60%-t.. már nem viszel be annyi kalóriát és el fogsz telítődni.
De mint mondtam, az első lépés az legyen, hogy mérj le mindent grammra és írd össze. Ha máshogy nem tudod akkor legalább átlag szinten, hogy meglegyen.
Elsősorban nem a mit a kérdés, hanem a mennyit.
Nagyjából legyél tisztában azzal, melyik étel hány kalória, így tudod szabályozni, hogy mennyit viszel be egy nap. Nem kell grammozgatni, felesleges, csak nagyjából legyen meg. kaloriabazis.hu tud ebben segíteni, sokféle élelmiszer tápértéktartalma fent van.
Aztán, a cukrot nyugodtan hagyd el, azt legfeljebb a sütibe kell csak tenni. Kávéba, teába ha kell, használj édesítőt.
Szénhidrátból ne sokat vigyél be, amit beviszel, az is gyorsan felszívódó legyen.
Részesítsd előnyben a húsokat (inkább a sültet mint a rántottat), sajtokat, főtt tojást, gyümölcsöt, zöldséget. Tésztafélékből, kenyérből, pláne csokiból, chipsből csak ritkán és keveset.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!