Nem zavar ez a mentalitás?
Magyarország, ezen nem kell meglepődni.
Az emberek pontosan ugyanúgy viszonyulnak a többiekhez akkor is ha valaki előrébb jár, meg akkor is ha valaki lentebb van náluk, csak a pszichológiája más a dolognak.
Ha valaki lentebb helyezkedik el náluk (egzisztenciálisan, mentálisan, egészségileg, megjelenés stb.) akkor azért szólják meg a másikat, mert ez ad nekik erőt, ettől egy kicsit többnek érezhetik magukat másoknál, ők bizony mennyivel többet értek mint a Jóska, annak ez sincs, meg azt se tudja, meg amúgy biztos alkoholista is.
Ha pedig valaki kiemelkedik náluk, tehát több, akkor azt pedig azért szólják meg, hogy lehúzzák a saját szintükre, de ha lehet akkor inkább 1 fokkal lejjebb. Mind a kettő végül is védekezési mechanizmus.
Te láttál már nőt, aki egy másik, számára ismeretlen nőre akinek szép lábai, formás feneke és nagy mellei voltak, hogy azt mondta volna: "nahát, milyen szép nő!"? Mert az ilyen nők természetesen közönségesek, k.rvák, és biztosan kétségbeesettek.
Ha elmondod az embereknek hogy nem tudom, mondjuk Ausztriában dolgozol, akkor te biztosan mosogatsz vagy szart pucolsz, csicskának mentél ki, és természetesen a kutyának nem kellene a 3x annyi fizetésed, mert bezzeg ők, nekik van önbecsülésük. És így tovább, és így tovább :)
Én pár országot megjártam már életem során, de biztosíthatlak róla, hogy ez magyar mentalitás. Alapjában véve nincsenek sehol úgy összeugrasztva az emberek, mint Magyarországon, politikailag is és emberileg is.
Ha magadnak akarsz megfelelni, éld az életet úgy ahogy te szeretnéd és ne foglalkozz másokkal. Ha mások szerint, akkor pedig zárd magadra az ajtót, fogd be a p.fád és elő ne merj jönni.
Ilyenek az emberek 90+%-a ebben az országban :)
Kik ezek az emberek? Ha csalad, akkor le kell szarni, en minel kevesebb infot osztanek meg veluk. Ha baratok, akkor meg ideje uj baratok utan nezni… Facebookon van egy Kezdo vallalkozok csoportja, esetleg ott lehet olvasgatni, beszelgetni, valszeg az ottani emberek nem ezt az “ugyis belebuksz” mentalitast kepviselik :D
En vallalkozocsaladba szulettem, viszonylag normalis eletszinvonalon eltunk mindig, szoval toluk szerencsere nem kapok ilyeneket :D A barati tarsasagom vegyes, de ott sincsenek lehuzo arcok. Interneten olvasok csak ilyen hozzaszolasokat, de szerencsere ok nem a kornyezetem tagjai, maximum elborzaszt, de nem erint meg nagyon.
A "minek?" kérdéstől én is falra tudnék mászni :D
Régen nekem is voltak ilyen emberek az életemben, szerencsére már tényleg múlt idő. Az országban ez kegyetlen gyakori amúgy, hihetetlen mekkora mennyiségű irigykedés, rosszindulat megy napi szinten, aztán ezek (többek közt) így nyilvánulnak meg. Nem beszólásnak mondom; (egyebek mellett) emiatt is sokkal, de sokkal jobban megválogatom, hogy kinek mit mesélek a mindennapjaimról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!