Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért dől be és küzd mindenki...

Miért dől be és küzd mindenki a nyugdíjért?

Figyelt kérdés
Barmifele rosszindulatosságot félretéve nem értem a logikát átlag év 70 év és 65 év a korhatár (40 évet kell dolgozni) átlagban a nagy százalék el sem éri de mégis mindenki szinte ezért adja fel az életét, de a nagy számok törvényével nem lehet szembe szállni. Elmész nyugdíjba jobb esetbe 10 év és elkaparnak mint kutya a csontot.

#birka #nyugdíj #beeeehhhh
2023. febr. 24. 20:10
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Átlag életkort akartam írni*
2023. febr. 24. 20:10
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem nagyon értelek, mit csinál akkor az, aki nem dől be?
2023. febr. 24. 20:14
 3/12 anonim ***** válasza:
54%

Fogalmam sincs. Siralmas amikor 28-30 éves emberek már a "nyugdíjt" várják... pedig előttük még az élet.

Ez lett a nagyszülőkbe, meg a szüleinkbe nevelve.. ezt adták tovább.

4/12 anonim ***** válasza:
93%
Több mint 2 millió nyugdíjas van ma Magyarországon, nem olyan lehetetlen megérni azt a kort. Nekem sok rokonom van 80 év felett.
 5/12 anonim ***** válasza:
75%
Aki a mai 30 év alatti generációból még hisz a nyugdíjban azt nagyon sajnálom. Félre kell tenni folyamatosan a pénzt, keresni, hogy hogy maradj majd életben, mert félő, hogy egy forintot nem fogsz itt kapni, a ledolgozott már ki tudja mennyi idő után.
2023. febr. 24. 20:17
 6/12 anonim ***** válasza:
78%
Minek dőlnek be? Nekem sok nyugdíjas ismerősöm van, rokonok is. Vígan élnek, élvezik az életet, és természetesen jól jön nekik a nyugdíj. És nem a nyugdíjért éltek.
2023. febr. 24. 20:24
 7/12 anonim ***** válasza:
79%

5

40 év múlva szerintem azok lesznek az elit nyugdíjasok, akik az életük javarészét Ausztriában, Németországban stb. dolgozták le, nyugdíjas korukra hazajönnek, és kintről kapják az ellátmányt. A maradéknak meg vagy nem lesz vagy rettentő alacsony lesz.

Szerintem nem a mostani 30 év körüli generáció van igazán nagy veszélyben, mert rengeteg belőle már most külföldön él. Az igazán bajban lévők a most 45-50 évesek, mert a magyar nyugdíjrendszer már így is pengeélen táncol, mert rengeteg a nyugdíjas, viszont a munkaerő pedig kiáramlik, tehát nincs is ki megtermelje a javakat. Csak idő kérdése és bedől az egész.

2023. febr. 24. 20:27
 8/12 anonim ***** válasza:
16%
7: Ebből kb semmi nem igaz, egymillióval többen dolgoznak most Magyarországon, mint 2010-ben. Azóta nettó bevándorlás is van. Épp ezért még vissza lehetett vezetni a 13. havi nyugdíjat is.
2023. febr. 24. 20:29
 9/12 anonim ***** válasza:
83%

8

Rohadt nagy tévedésben vagy. Szokj le a Tv-ről.

A 13. havi nyugdíj választási taktika, mert a Fidesznek a nyugdíjasokat és a cigányokat bőven elég lekenyereznie, már megnyerte a választást.

1 millióval pedig nem dolgoznak többen, konkrétan városnyi emberek tűnnek el, mert elhagyják az országot. A közmunka pedig szintén teljes foglalkoztatottságnak számít, szívesen körbevezetlek akármelyik faluban, és beszélgethetsz a nettó 70 ezer forintot kereső, napi 8 órát dolgozó emberekkel, mert te szerinted ők termelik ki a magyarok nyugdíját.

2023. febr. 24. 20:44
 10/12 anonim ***** válasza:
10%
9: Kevesebb mint 1% a közmunkások aránya Magyarországon, és folyamatosan csökken a számuk. Ne a saját putris faludból indulj, nem az Magyarország.
2023. febr. 24. 20:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!