Mi a véleményetek arról az emberről aki kétmillió forintért vesz Bitcoint majd másnap eladja 2042000 Ft ért?
Nem vagyok benne biztos hogy ez az államcsődtől is véd.
Sokak szerint szerencsejáték. (Mármint a Bitcoin). Ezen lehet vitatkozni de az tény hogy lemehet nullára is és ott is maradhat semminemű garancia nincs ez ellen.
Sőt mínuszba is lehet menni úgy ha valaki hitelt vesz fel és azt fekteti bitcoinba. Elméletileg jó ötlet mert gyorsan felmehet többszörösére is de ha ez nem történik meg akkor ugye balhé van.
Csak mit cisnálsz évekig az utcán, ugye:D
Az állampapír valóban nem véd államcsőd esetén, bár valamennyi biztosítás akkor is van. De kb ez a legnagyobb kockázat. Márpedig egy államcsőd nem minősül tűl nag ykockázatnak.
és htá ja, a bitcoin lutri. Lehet vele szakítani meg óriásit bukni. Valójában inkább az utóbbi. És mivel a silkroadot felszámolták - és ugye a silkroad volt az, ami felfuttatta a bitcoint - igazából elég valószínűtlen, hgoy megint felmenne 60.000 körnéykére a btc árfolyama.
Igazából a kriptovaluták szépen bemutatják, hogy a mai világban minden csak annyit ér amennyit adnak érte. Ha sokan akarnak venni, akkor felmegy az ára, ha kevesen veszik, vagy inkább eladják, akkor lemegy. Mivel nincs mögötte tulajodnképpen semmi, így tényleg csak az a kérdés, hogy ki mennyit ad érte.
Éppen ezért sosem lesz stabil fizetőeszköz. Senki nem bízik egy olyan pénzben, ami 10-20%-okat veszít az értékéből, ha Elon Musk kiposztol egy törött szívecskét és egy btc jelet:D
42-es vagyok. Hát ez a bitcoin üzlet így meglehetősen kockázatosnak tűnik.
Állampapír esetén tisztában vagyok vele, hogy létrejöhet államcsőd és akkor bármi történhet. De erre szerintem kicsi az esély és ha mégis megtörténik, akkor az otthon tartott pénz se fog érni egy petákot sem.
" 42-es vagyok. Hát ez a bitcoin üzlet így meglehetősen kockázatosnak tűnik. "
nem annak tűnik hanem a kripto egyik alaptulajdonsága hogy extrém kockázattal bír.
De nemcsak a kripto tulajdonsága hanem közgazdasági alapfogalom hogy minnél nagyobb a profit lehetősége annál nagyobb a kockázat is. Extrém nagy profit lehetősége extrém nagy kockázattal jár.
"Éves kamatot meg olyan dologra érdemes számolni, amit legalább egy hónapig benntartasz."
Ez így csak megtévesztés lenne szintén. Ha éves szinten számítjuk a kamatot az kiválóan megmutatja hogy mekkora a kockázata. Ha nem tesszük Ezt meg és nem is vesszük figyelembe ezt az adatot akkor csak vakon tapogatózunk önmagunkat ámítjuk miközben messze nem olyan a kockázata mint a folyton példának felhozott állampapírnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!