Tényleg akkora probléma ha nem érzem szükségét elköltözni a szüleimtől?
Lassan 30 leszek, a szülőkkel lakok egy lakásban, párkapcsolatom nincs.
Raktam egy lottót, és azon gondolkoztam, hogy ha nyernék pár tíz milliót és vennék egy saját lakást.
De őszintén nem tudom mennyire lenne nekem jó, hogy munka után haza mehetek oda, aztán ott nézhetem a négy falat egyedül.
Amúgy is van hogy olyan munkarendbe dolgozok, hogy hiába lakunk együtt, van hogy csak a pihenő napomon tudok velük kicsit találkozni, beszélgetni.
Tudom most ez nagy divat, hogy le kell válni a szülőkről, minél előbb önálló életet élni. Sokáig én is ezen stresszeltem magam, aztán rájöttem hogy mekkora hülyeség, és egyébként a társadalmi nyomáson kívül semmi ép értelmes érv nincs mellette.
Persze ha párkapcsolata lenne az embernek, az nyilván már egy másik történet.
Nem probléma, ha neked nem az. Mindenki maga dönti el hogy hol akar (vagy hol tud) lakni.
Élhetsz egészen addig a szüleiddel még meg nem halnak, ha neked úgy jó.
Csak az ilyen emberek akkor szoktak összezuhanni és idegösszeomlást kapni ha meghalnak a szülők. Mert annyira hozzá voltak szokva hogy együtt éltek, hogy később a szülők halála után már képtelenek önállóan élni, pszichésen betegszenek bele abba ha esetleg egyedül maradnak (nem mindenkinek jön össze rögtön egy párkapcsolat).
Egyre többen élnek egyébként a szüleikkel ha akarnak, ha nem, mert annyira magasak az albérlet árak (a fizetésekhez képest) hogy sokan nem tudják egyedül fizetni (másokkal meg nem akarnak összeköltözni, mert idővel párkapcsolatot szeretnének).
Nem probléma.
Arra figyelj, hogy próbálj kapcsolatot kialakítani, hogy képes legyél majd később a szülők nélkül is élni.
Persze tisztában vagyok vele, hogy a szüleim sem fognak örökké élni, és egyszer majd nem lesznek.
Nyilván vannak baráti, haveri kapcsolataim is.
Ezen kívül az ellenkező nemmel is keress kapcsolatot.
Lehet szülők mellett is, ők megértőek.
egyébként a társadalmi nyomáson kívül semmi ép értelmes érv nincs mellette.
Ez nem nyomas, a legtobb embernek igenye van kicsitt tobb onallosagra mint egy gyerekszoba...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!