Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Akinek nyers, szókimondó...

Akinek nyers, szókimondó természete van az örökletes vagy csak a nevelésen, megszokáson múlik?

Figyelt kérdés

Én például olyan vagyok (mint szerintem a legtöbb ember) hogy még ha lenne is mit véleményezni a másik embernek, inkább nem teszem mert kerülni akarom a konfliktust vagy nem is tudom miért de inkább csendben maradok, nem akarom kritizálni a másikat. Van akinek meg elég nyers a természete, szóról szóra megmondja a másiknak amit gondol akár jó akár rossz.

Akinek ilyen szókimondó természete van, az inkább örökletes vagy a nevelés kérdése?

2023. febr. 16. 08:12
 1/8 anonim ***** válasza:
82%
Is-is de leginkább szerintem nevelés kérdése. Akit már kis kora óta úgy nevelnek hogy "kussolsz és azt csinálod amit mondok" az a továbbiakban konfliktuskerülő lesz, úgymond alárendelt szemlélete lesz.
2023. febr. 16. 08:16
 2/8 anonim válasza:
100%

Szerintem ez a "természet" dolog a nevelésen múlik.

Mindig mondják, hogy "tiszta anyád vagy!" De ez valószínű azért van, mert anyukám tette ki a nevelés nagyrészét, így az ő szokásait vettem fel.

Húgom viszont apásabb - ő apával több időt töltött, tölt, apám kifejezett mása, ezért rá jobban hasonlít természetileg.

Na meg ugye iskolában, óvodákban, közvetlen környezetünkben és az interneten is könnyen el tudunk bizonyos tulajdonságokat sajátítani.

Vagy csak néha belekényszerülsz ezekbe a tulajdonságokba.

Egyik ismerősömet bántják otthon, ezért ő is konfliktus kerülő. Bár az anyukája is az volt, szóval lehet örökletes.

Fogalmam sincs, ez csak az én elméletem :D

2023. febr. 16. 08:20
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Inkább személyiség függő.

Ismerek egy testvérpárt, 2 év van csak közöttük. A nagyobbik nyers, ami a szívén, az a száján típus, ha kell, az egész világot elküldi melegebb éghajlatra. A kisebb viszont előbb gondolkodik, aztán beszél, asszertivan kommunikál, nem jellemző rá a nyers beszéd.

Mindkettőt ugyanaz a szülő nevelte, ugyanabba az iskolába jártak, ugyanarra az egyetemre is, ebből adódóan ugyanaz a baráti körük is. Mégis különböznek.

2023. febr. 16. 08:24
 4/8 anonim ***** válasza:
95%
Nekem nyers, szókimondó természetem van. Keményen bántalmaztak és elnyomtak gyerekkoromban, szóval szerintem nálam ez dacból, lázadásból alakult ki, pont az ellenkezőjét érték el a viselkedésükkel, mint amit akartak. Azóta ők már nincsenek az életemben, de én szeretem ezt a tulajdonságom így eszembe se jutna rajta változtatni.
2023. febr. 16. 09:57
 5/8 anonim ***** válasza:
53%
Egyáltalán felmerült, hogy ez a genetikában benne van?:D Ne legyünk már hülyék!:D A kommunikáció egy tanult dolog!
2023. febr. 16. 10:09
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Nálam elnyomás következménye. Csendes, visszahúzódó gyerek voltam. Mindig azt mondták, hogy ha beszólnak akkor engedjem el a fülem mellett, ne szóljak vissza. Ha kimondtam amit őszintén gondoltam akkor kioktattak hogy ezt nem szabad... Esetleg kaptam egy pofont.

Amint beléptem a munka világába, ott is megmondta anyám hogy tűrjek mindent. Legyek visszafogott, kedves mindenkivel. Egy rossz szót se a munkatársaknak, a főnöknek tisztára nyalni a s3ggét stb.

Halmozódtak bennem a sérelmek, a megalazások, a sok nyomulás a munkatarsaktól, kéretlen "flörtök" stb.. Mindig az áldozat, az elnyomott voltam.

Egyszer csak belefáradtam. Nem tudtam tovább tűrni, befogni a pofám. Robbantam. 25 éves koromig csendes voltam, 4 éve tapló paraszt.

2023. febr. 16. 18:58
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Részben tanult, nem a közvetlen környezetem által.
2023. febr. 16. 19:07
 8/8 Senior Séf ***** válasza:
46%
Ez egy tanult viselkedésforma. Elég szerencsétlen természetre vall, mert az ilyen személyek rendkívül rosszul tűrik az őket ért kritikát.
2023. febr. 21. 17:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!