Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Fiatalként muszáj, hogy...

Fiatalként muszáj, hogy legyenek konkrét céljaim, vagy majd magától kialakul az életem?

Figyelt kérdés

2023. febr. 9. 19:35
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Minden életszakaszban jó, ha vannak céljaid, mert az fog téged előrébb vinni az életben.
2023. febr. 9. 19:38
 2/11 anonim ***** válasza:
19%
Hogyne, az élet az olyan, hogy kialakul magától.
2023. febr. 9. 19:41
 3/11 anonim ***** válasza:
73%
Hát nem árt, ha vannak.
2023. febr. 9. 19:41
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Pontosítanék: Nem árt, ha vannak konkrét célok. Viszont ezek a konkrét célok adott esetben változhatnak is.
2023. febr. 9. 19:42
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Azért ha vannak (akár) homályos elképzeléseid a jövődre vonatkozóan, az segíthet motiválni pl, de akár ki is alakulhat magától -megismersz valakit, akit érdekel egy adott téma, rajta keresztül te is bepillantást nyersz belé, és rájössz, hogy érdekel téged. Vagy ilyesmi.
2023. febr. 9. 19:44
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem muszáj, különben nagyon hamar azon kapod magad, hogy ott vagy 40-50 éves, az életed fele pedig már elfolyt. Nem jó, ha az ember csak sodródik.
2023. febr. 9. 19:48
 7/11 anonim ***** válasza:
84%

Nahh... ez az élet nevű dolog elég szabad. Ha te csak el akarod lébecolni, és elégedett vagy egy lagymatag élettel, stressz és történések nélkül, akkor simán lehet. Lemelózol, hogy ne halj éhen, aztán azt csinálsz amit akarsz.

Tehát így is lehet.

De látod van aki még ennyit se akar, hanem csak.leül valami forgalmas helyre tarhálni, aztán elvan a szarban húgyban.

Megint mások pedig már középsulisként komolyan készülnek, nyelvvizsgával gyakorlattal mennek egyetemre, mellette már gyakornokoskodnak, stb... hajtják magukat, mert ők olyan életet akarnak.

Szóval akármit választhatsz, és senkit sem érdekel, hogy te hogyan éled az életedet.

2023. febr. 9. 19:55
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Konkrét, szinte már kőbe vésett célok nem, de valamilyen körvonalazottak, szerintem, nagyon is kellenek. Nélkülük nincs elég motiváció, elég löket a mindennapokhoz, nincsen kellő fejlődés, mindeközben az idő meg csak repül és az ember azt veszi észre, hogy már a sokadik X-et tölti.
2023. febr. 9. 21:17
 9/11 anonim ***** válasza:
Magátol kialakul. De ha ez azt jelenti, hogy uszol az árral, akkor kutyagumit se fog érni az egész!!! 10...20 év mulva rájössz, hogy ezt az életet bizony elszrtad. Már csak a reinkarnácio lehet a reményed.
2023. febr. 9. 22:13
 10/11 anonim ***** válasza:

Szerintem bizonyos célok kellenek, de nem kell, hogy ezek hatalmas célok legyenek és elég csak az elkövetkezendő 1-2 évre tervezni. Ezt magamtól megtanultam. Én hajlamos voltam 10 évvel előre tervezni. Gimiben kitaláltam, hogy melyik egyetemre akarok menni és milyen szakra, már azon gondolkodtam közben, hogy utána hova mennék mesterre meg miként hogyan dolgoznék, hol élnék, erre bementem az egyetemre és fél év után otthagytam a szakot, így teljesen másképp fog alakulni minden. Gimi elején meg szépen elterveztem, hogy pl. a természettudományos jegyeket milyen tantárgyakból fogom beszámítani felvételikor, aztán totál nem úgy lett, mert nem úgy alakultak a dolgozataim, feleleteim stb. és pont azokból a tárgyakból vittem a jegyeket, amiket a legkevésbé szerettem, mert úgy alakult, hogy abból kaptam jobb jegyet.

Most már csak az adott évre tervezek részletesebben és arra koncentrálok.

2023. febr. 10. 13:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!